Puudub Eestis kehtiv müügiluba või meil ei ole andmeid veel

Trimox

 

Trimox

Üldnimetus: amoxicillin ( am OKS i sil in )

Marginimed: Amoxil, Amoxil Pediatric Drops, Trimox

Mis on trimox?

Trimox on atibiootikum, mis kuulub penitsilliini ravimite hulka. See võitleb bakterid organismis.
Trimoxi kasutatakse, et ravida paljud nakkuste tüüpe, mis on põhjustatud bakteritega nagu kõrvade nakkused, põise nakkused, kopsupõletik, gonorröa ja E. coli või salmonella nakkus. Trimoxi samuti vahel kasutatakse koos teise antibiootikumiga, mille nimetus on clarithromycin ( Biaxin ) selleks, et ravida mao paiset, mis on põhjustatud Helicobacter pylori nakkusega. Seda kombinatsiooni mõnikord kasutatakse koos mao hape vähendajaga, mille nimetus on lansoprazole ( Prevacid ).
Trimoxi on ka võimalik kasutada teiste otstarvete jaoks, mis ei ole nimetatud selles ravi juhendis.

Mis on kõige tähtsam teave mida mina pean Trimoxist teadma?

Ärge kasutage Trimoxi, kui Teie olete allergiline amoxicillin või mõnede teiste penitsilliini antibiootikumide peale nagu ampicillin ( Omnipen, Principen ), carbenicillin ( Geocillin ), dicloxacillin ( Dycill, Dynapen ), oxacillin ( Bactocill ), penicillin ( Beepen-VK, Ledercillin VK, Pen-V, Pen-Vee K, Pfizerpen, V-Cillin K, Veetids ) ja teised.
Enne Trimoxi kasutamist öelge oma arstile kas Teie olete allergiline cephalosporinide peale nagu  Ceclor, Ceftin, Duricef, Keflex ja teised. Samuti öelge oma arstile kas Teil on astma, neerude või maksahaigus, vere hüübimise häired, mononukleoos ( ka nimetatakse „mono“ ) või mõni allergia tüüp.
Trimox võib teha raseduse kontrolli tablette vähem efektiivsemaks, mille tulemus võib olla rasedus. Enne Trimoxi kasutamist öelge oma arstile kas Teie kasutate raseduse kontrolli tablette. Kasutage seda ravimit nii kaua kui arst soovitas. Teie sümptoomid võivad paremaks muutuda juba enne kui nakkus on täiesti ravitud. Trimox ei ravi viirusnakkusi nagu külmetus või gripp. Ärge andke Trimoxi teistele inimestele isegi kui nendel on samasugused sümptoomid nagu Teil.
Antibiootikumid võivad põhjustada kõhulahtisust, mis võib ka olla uue nakkuse tunnus. Juhul kui Teil on kõhulahtisus, mis on vesine või verine, siis helistage oma arstile. Ärge kasutage kõhulahtisuse vastaseid ravimeid, kui Teie ei ole oma arstile sellest öelnud.

Mida mina pean oma arstiga arutama enne Trimoxi kasutamist?

Ärge kasutage Trimoxi, kui olete allergiline amoxicillin või mõnede teiste penitsilliini antibiootikumide peale nagu:

  • ampicillin ( Omnipen, Principen );
  • carbenicillin ( Geocillin );
  • dicloxacillin ( Dycill, Dynapen );
  • oxacillin ( Bactocill ); või
  • penitsilliin ( Beepen-VK, Ledercillin VK, Pen-V, Pen-Vee K, Pfizerpen, V-Cillin K, Veetids ja teised ).

Enne Trimoxi kasutamist öelge oma arstile kas olete allergiline mõnede ravimite peale ( eriti cephalosporinid nagu Ceclor, Ceftin, Duricef, Keflex ja teised ), või Teil on:

  • astma;
  • maksahaigus;
  • neerude haigus;
  • vere hüübimise häired;
  • mononukleoos ( ka nimetatakse „mono“ );
  • Teil kunagi oli kõhulahtisus, mis oli põhjustatud antibiootikumide tarvitamisega; või
  • Teil oli mõni allergia tüüp.

Juhul kui Teil on mõni järgmistest tingimustest Te võite vajada annuse täpsustamist või spetsiaalset testi, et kasulikult Trimoxi kasutada.
FDA raseduse kategooria B. See ravim ei pea olema kahjulik sündimata lapsele. Öelge oma arstile kas Teie olete rase või Teil on plaan rasestuda ravimise ajal. Trimox võib teha raseduse kontrolli tablette vähem efektiivsemaks, mille tulemus võib olla rasedus. Enne Trimoxi kasutamist öelge oma arstile kas Teie kasutate raseduse kontrolli tablette. Trimox võib sattuda ema rinnapiima ja kahjustada sündimata lapse tervist. Ärge kasutage seda ravimit kui Te ei ole arstile öelnud, et olete rinnaga toitev ema.

Kuidas mina pean Trimoxi kasutama?

Tarvitage seda ravimit täpselt nii nagu see oli Teie jaoks määratud. Ärge kasutage ravimit suuremates doosides või pikem kui arst soovitas. Järgige juhiseid mis on kirjutatud retseptis.
Juhul kui Teie tarvitate Trimoxi clarithromycin-ga ja/või lansoprazole-ga koos, et mao paise ravida, siis kasutage kõike ravimeid nagu oli määratud. Veenduge, et Teie tähelepanelikult lugesite ravimite juhiseid ja juhendeid patsienditele, mis olid koos kõike Teie ravimitega. Ärge muutke annuste või plaane küsimata arstilt nõuandet.
Teie võite Trimoxi tarvitada toiduga või ilma toiduta.
Raputage hästi kapsli sisu ( vedelus ) kohe enne Te mõõdate annust. Mõõtke vedelust spetsiaalse mõõdulusikaga või meditsiinilise tassiga, aga mitte tavalise laualusikaga. Kui Teil ei ole meditsiinilist vahendit, et täpselt mõõdata, küsige seda apteekrilt.
Teie võite panna vedelust otse keele peale või segada seda veega, piimaga, laste toitumisega, puuviljamahlaga või ingveri õluga. Jooge terve mikstuuri kohe. Ärge säilitage seda, et pärast kasutada.
Närimistablette on vaja esiteks närida ja pärast neelata.
Lahustav tablett ei hakka suus lahustuma. Lahustuge tablette vähemalt 2 veega täistes teelusikates ( kasutage ainult vett, mitte teist vedelust ). Pärast tableti lahustamist, sõtkuge mikstuuri segi ja jooge seda koheselt.
Selleks, et veenduda, et Trimox toob kasu, võib juhtuda nii, et Teie verd vajab testimist. Teie neerude või maksa funktsioneerimine võib ka testimisest vajada. Ärge laske arsti juurde minekuid.
Juhul, kui Teil on gonorröa ja Teie seda ravite, Teie arst võib ka vajada süüfilise testi tegemist või teist seksuaalselt sattunuid haigusi.
Tarvitage seda ravimit täpselt nii nagu arst Teie jaoks määras. Teie sümptoomid võivad paremaks muutuda juba enne kui nakkus on täiesti ravitud. Trimox ei hakka viirusnakkusi ravima nagu külmetus või gripp. Ärge andke Trimoxi teistele inimestele isegi kui nendel on samasugused sümptoomid nagu Teil.
See ravim võib põhjustada ebatavilisi tulemusi, kui selle tarvitamise ajal tehakse teatuid meditsiiniliseid teste. Öelge iga arstile, kes Teid ravib, et Teie kasutate Trimoxi.
Säilitage Trimoxi kuivas ja jahedas kohas toatemperatuuril. Teie võite Trimoxi vedelust säilitada külmkapis, aga ärge seda külmutage. Visake vedelikku Trimoxi ära juhul, kui see ei olnud kasutusel 14 päevade jooksul pärast seda avamist.

Mis juhtub kui ma unustan annuse võtmata?

Kui unustate annuse võtmata, tehke seda kohe, kui meelde tuleb. Seejärel võtke järgmist annust tavalisel ajal. Ärge kunagi võtke kahte annust korraga.

Mis juhtub kui ma võtan suurema annuse kui ette nähtud?

Pöörduge koheselt lähima haigla vastuvõtuosakonda või oma arsti poole kui Te arvate, et tarvitasite liiga palju ravimit. Üleannuse sümptoomid on kimbatus, käitumise muutused, naha lööve, urineerimine on vähem kui tavaliselt krambid.

Mida mina pean vältima Trimoxi tarvitamise ajal?

Antibiootikumid võivad põhjustada kõhulahtisust, mis võib olla uue nakkuse tunnus. Kui Teil on kõhulahtisus, mis on vesine või verine, siis helistage oma arstile. Ärge kasutage ravimeid, et kõhulahtisust ravida, kui just ei juhtu, et arst soovitas Teile.
Trimoxi kõrvaltoimed
Pöörduge koheselt lähima haigla vastuvõtuosakonda või oma arsti poole kui Teil on mõni järgmistest allergia sümptoomidest: lööve; raskused hingamisega; näo, huulte, keele või kurgu turse. Helistage oma arstile kohe kui Teil tekib mõni järgmistest kõrvaltoimetest:

  • palavik, kurgu valu, pea valu, kõrvetav punane lööve;
  • iiveldus, kõhu valu, madal palavik, isu puudumine, tume uriin, savivärvilised ekskremendid, kollatõbi ( nahk või silmad lähevad kollaseks );
  • kõhulahtisus, mis on vesine või verine;
  • palavik, värin, keha valu, gripi sümptoomid;
  • kergesti ennast haavate ja tihe verejooks, ebatavaline nõrkus;
  • urineerimine on vähem kui tavaliselt või üldse puudub;
  • ärritus, kimbatus, ebatavalised mõtted või käitumine; või
  • krambid.

Vähem ohtlikud kõrvaltoimed on:

  • iiveldus, oksendamine, kõhu valu;
  • vaginaalne sügelus või niiskus.
  • pea valu;
  • tursunud, must keel;
  • soor ( valged täpad suus või kurgus ).

See ei ole täielik kõrvaltoimete nimekiri ja mõned teised võivad olla ka. Informeerige oma arsti kõikidest kõrvaltoimetest mis on Teie jaoks ebatavalised ja eriti tüütud.

Millised teised ravimid võivad Trimoxi mõjuda?

Enne Trimoxi kasutamist öelge oma arstile kas Te kasutate mõnd järgmistest ravimitest:

  1. methotrexate ( Rheumatrex, Trexall );
  2. probenecid ( Benemid );
  3. sulfa ravim ( nagu Bactrim or Septra );
  4. antibiootikumid nagu azithromycin ( Zithromax ), clarithromycin ( Biaxin ), erythromycin ( E.E.S., E-Mycin, Ery-Tab, Erythrocin ), telithromycin ( Ketek ) või troleandomycin ( Tao ); või
  5. tetracycline sisaldavad antibiootikumid nagu demeclocycline ( Declomycin ), doxycycline ( Adoxa, Doryx, Oracea, Vibramycin ), minocycline ( Dynacin, Minocin, Solodyn, Vectrin ) või tetracycline ( Brodspec, Panmycin, Sumycin, Tetracap ).

See ei ole täielik nimekiri ja võivad olla ka teised ravimid mis mõjuvad Trimoxiga. Informeerige oma arsti kõikidest retseptidest ja retseptita müüdavatest ravimidest mida Te tarvitate. See sisaldab vitamiine, mineraale, taimsi tooteid ja ravimeid mis teised arstid ette kirjutasid. Ärge alustage uut ravimit kasutamist ilma oma arsti nõuandeta.