Puudub Eestis kehtiv müügiluba või meil ei ole andmeid veel

Tetracycline

 

Tetracycline

Üldnimetus: tetracycline ( the tra SYE kleen )

Marginimed: Brodspec, Emtet-500, Panmycin, Sumycin, Tetracap

Mis on tetracycline?

Tetracycline on antibiootikum, mis võitleb bakteritega organismis.
Tetracycline kasutatakse, et ravida paljud bakteriaalseid nakkusi nagu kuseteede infektsioonide, aken, gonorröa, klamüüdia ja teised.
Tetracyclinet on ka võimalik kasutada teiste otstarvete jaoks, mis ei ole nimetatud selles ravimi juhendis.
Tähtis teave Tetracyclinest
Ärge kasutage Tetracyclinet kui Teie olete rase. See võib olla kahjulik sündimata lapsele kaasa arvatud püsiv hammaste pleegitamist hiljem elus. See ravim võib teha raseduse kontrolli tablette vähem efektiivsemaks. Kasutage teist raseduse kontrolli meetodi kuna Teie tarvitate seda ravimit. Tetracycline sattub ema rinnapiima ja võib mõjuda luude ja hammaste arenemist sündimata lapse organismis. Ärge kasutage seda ravimit kui Teie ei ole arstile öelnud, et Te olete rinnaga toitev ema.
Ärge andke tetracycline lapsele kes on vähem kui 8 aastat vana. Tetracycline võib põhjustada püsivat hammaste kollaseks või halliks mineku ja see võib mõjuda lapse kasvu. Vältige päikesel olemist või kunstlikke UV kiiresid ( päikeselambid või solaariumid ). Tetracycline võib muutuda Teie nahka päikesevalgusele tundlikkumaks ja järelikult võib päikesepõletus olla. Kasutage päikesevarju ( miinimum SPF 15 ) ja kandke kaitsvaid rõivaid kui Teie olete sunnitud päikesel olla. Ärge kasutage raua täiendusi, miltivitamiine, kaltsiumi täiendusi, happesuse vähendajaid või kõhulahtisteid 2 tundi jooksul enne või pärast seda ravimit kasutamist. Need tooted võivad muutuda tetracycline vähem efektiivsemaks. Visake kasutamata tetracycline ära juhul kui selle kõlblikkus aegub või see ei ole rohkem vajalik. Ärge kasutage seda ravimit kui näete, et kõlblikku kuupäev juba aegus. Aegunud tetracycline võib põhjustada ohtlikku sündroome eriti neerude jaoks.
Enne tetracyline tarvitamist
Ärge kasutage seda ravimit kui Teie olete allergiline tetracycline peale või sarnastele ravimitele nagu demeclocycline ( Declomycin ), doxycycline ( Adoxa, Doryx, Oracea, Vibramycin ) või minocycline ( Dynacin, Minocin, Solodyn, Vectrin ). Enne tetracycline tarvitamist öelge oma arstile kas Teil on maksa või neerude haigus. Võib olla, et Teie ei tohi tetracycline kasutada või Teie võite vajada annuse täpsustamist või spetsiaalset testi ravimise ajal.
Juhul kui Teie kasutate tetracycline selleks, et gonorröat ravida, Teie arst võib kontrollida Teid, et kas Teil pole samuti süüfilisi või teist seksuaalselt saanud haigust.
FDA raseduse kategooria D. Tetracycline võib olla kahjulik sündimata lapsele kaasa arvatud püsiv hammaste pleegitamist hiljem elus. Ärge kasutage tetracycline arstilt nõuannet küsimata kui Teie olete rase. Öelge oma arstile kui rasestute ravimise ajal. Tetracycline võib teha raseduse kontrolli tablette vähem efektiivsemaks. Kasutage non-hormonaalse raseduse kontrolli meetodi ( nagu kondoom, membraan, spermitsiid ), et rasedust vältida kuna Teie tarvitate seda ravimit. Tetracycline sattub   ema rinnapiima ja võib mõjuda sündimata lapse luude ja hammaste arenemist. Ärge kasutage seda ravimit kui Te ei ole arstile öelnud, et Teie olete rinnaga toitev ema. Ärge andke seda ravimit lapsele kes on vähem kui 8 aastat vana. Tetracycline võib põhjustada püsivat hammaste kollaseks või halliks mineku ja see võib mõjutada lapse kasvu.

Kuidas mina pean tetracycline kasutama?

Tarvitage seda ravimit täpselt nii nagu arst Teie jaoks määras. Ärge kasutage rohkem ravimit kui arst soovitas või pikem kui arst ette kirjutas. Järgige juhiseid mis on kirjutatud retseptis.
Tarvitage tetracycline terve klaasi veega ( 8 untsi ).
Tarvitage tetracycline kui Teie kõht on tühi, vähemalt 1 tund enne või 2 tundi pärast söögi.
Ärge kasutage tetracycline piimaga või teiste piimatoodetega, kui just ei juhtu et Teie arst soovitas.
Piimatooted võivad teha nii, et Teie keha absorbeerib ravimeid raskelt.
Raputage hästi kapsli sisu ( vedelus ) kohe enne Teie mõõdate annust. Et olla kindel Teil on õige annus mõõtke vedelust spetsiaalse mõõdulusikaga või meditsiinilise tassiga, aga mitte tavalise supilusikaga. Kui Teil ei ole meditsiinilist vahendit, et täpselt mõõdata, küsige seda apteekrilt.
Kasutage ravimit nii kaua kui arst määras Teile. Teie sümptoomid võivad paremaks muutuda juba enne kui nakkus on täiesti ravitud. Tetracycline ei hakka ravima viirusenakkusi nagu tavaline külmetus või gripp. Ärge andke seda ravimit teistele inimestele isegi juhul kui nendel on samasugused sümptoomid nagu Teil.
Juhul kui Teil on vaja teha mingi operatsiooni öelge oma kirurgile ette, et Teie tarvitate seda ravimit. Võib juhtuda nii, et Teil on vaja lõpetada ravimit tarvitamist mingil ajal.
Visake kasutamata tetracycline ära juhul kui selle kõlblikkus aegub või see ei ole rohkem vajalik. Ärge kasutage seda ravimit kui näete, et kõlblikku kuupäev juba aegus. Aegunud tetracycline võib põhjustada ohtlikku sündroome eriti neerude jaoks. Säilitage seda ravimit kuivas ja jahedas kohas toatemperatuuril.

Mis juhtub kui mina unustan annuse võtmata?

Kui unustate annuse võtmata, tehke seda kohe, kui meelde tuleb. Kui see on peaaegu aeg Teie järgmiseks annuseks, siis jätke unustatud annust vahele ja võtke järgmist annust tavalisel ajal. Ärge kunagi võtke kahte annust korraga.

Mis juhtub kui ma võtan suurema annuse kui ette nähtud?

Pöörduge koheselt lähima haigla vastuvõtuosakonda või oma arsti poole kui Teie arvate, et tarvitasite liiga palju ravimit.
Üleannuse sümptoomid on iiveldus, oksendamine ja kõhulahtisus.

Mida ma pean vältima tetracycline tarvitamise ajal?

Antibiootilised ravimid võivad põhjustada kõhulahtisust, mis võib ka olla uue nakkuse tunnus. Kui Teil on kõhulahtisus, mis on vesine või verine, siis helistage oma arstile. Ärge kasutage ravimeid, et kõhulahtisust ravida, kui just ei juhtu, et arst soovitas Teile.
Vältige päikesel olemist või kunstlikke UV kiiresid ( päikeselambid või solaariumid ). Tetracycline võib muutuda Teie nahka päikesevalgusele tundlikkumaks ja järelikult võib päikesepõletus olla. Kasutage päikesevarju ( miinimum SPF 15 ) ja kandke kaitsvaid rõivaid kui Teie olete sunnitud päikesel olla. Ärge kasutage raua täiendusi, miltivitamiine, kaltsiumi täiendusi, happesuse vähendajaid või kõhulahtisteid 2 tundi jooksul enne või pärast tetracycline kasutamist.
Tetracycline kõrvaltoimed
Pöörduge koheselt lähima haigla vastuvõtuosakonda või oma arsti poole kui Teil on mõni järgmistest allergia sümptoomidest: nõgestõbi; raskused hingamisega; näo, huulte, keele või kurgu turse. Lõpetage tetracycline kasutamist ja helistage oma arstile kohe kui Teil on mingi järgmistest kõrvaltoimetest:

  • tugev pea valu, peapööritus, ebaselge nägemine;
  • palavik, värin, keha valud, gripi sümptoomid;
  • kõrvetav punane lööve;
  • urineerimine on vähem kui tavaliselt või üldse puudub;
  • kahvatu või kollane nahk, tume uriin, palavik, kimbatus või nõrkus;
  • tugev valu ülemkõhus mis levib selga, iiveldus ja oksendamine, kiired südamelöögid;
  • isu puudumine, kollatõbi ( nahk või silmad lähevad kollaseks ); või
  • kergesti ennast haavate ja tihe verejooks, ebatavaline nõrkus.
  • Vähem ohtlikud kõrvaltoimed on:
  • haavad või tursed Teie rektaalsel või genitaalsel keha osal;
  • leebe iiveldus, oksendamine, kõhulahtisus või kõhu valu;
  • valged täpid või haavad suus või huultel;
  • tursunud keel, probleem neelamisega; või
  • vaginaalne sügelus või niiskus.

See ei ole täielik kõrvaltoimete nimekiri ja mõned teised võivad olla ka. Informeerige oma arsti kõikidest kõrvaltoimetest mis on Teie jaoks ebatavalised ja eriti tüütud.

Millised teised ravimid mõjuvad tetracyclinega?

Enne tetracycline tarvitamist öelge oma arstile kas Teie tarvitate mõnd järgmistest ravimitest:

  • kolesterooli vähendavad ravimid nagu cholestyramine ( Prevalite, Questran ) või colestipol ( Colestid );
  • isotretinoin ( Accutane );
  • tretinoin ( Renova, Retin-A, Vesanoid );
  • happesuse vähendajad nagu Tums, Rolaids, Magnesia piim, Maalox ja teised;
  • toote, mis sisaldab bismuth subsalicylate nagu Pepto-Bismol;
  • mineraalid nagu raud, tsink, kaltsium, magneesium ja retseptita müüdavad vitamiinid ja mineraalsed täiendused;
  • vere lahjendaja nagu warfarin ( Coumadin ); või
  • penitsilliini antibiootikumid nagu amoxicillin ( Amoxil, Trimox, teised ), penicillin ( BeePen-VK, Pen-Vee K, Veetids, teised ), dicloxacillin ( Dynapen ), carbenicillin ( Geocillin ), oxacillin ( Bactocill ) ja teised.

See ei ole täielik nimekiri ja võivad olla ka teised ravimid mis mõjuvad tetracyclinega. Informeerige oma arsti kõikidest retseptidest ja retseptita müüdavatest ravimidest mida Teie tarvitate. See sisaldab vitamiine, mineraale, taimsi tooteid ja ravimeid mis teised arstid ette kirjutasid. Ärge alustage uut ravimit kasutamist ilma oma arsti nõuandeta.