Puudub Eestis kehtiv müügiluba või meil ei ole andmeid veel

Aggrenox

Üldine nimi: aspiriin ja dipüridamool
Tootemarkide nimed: Aggrenox
Mis on aggrenox
Aspiriin kuulub salitsülaatide ravimigruppi. See vähendab kehas valu, palavikku ja põletikku põhjustavaid aineid.
Dipüridamool takistab trombotsüütidel teie kehas kokku kleepumast ning vereklompe moodustamast.

Üldine nimi: aspiriin ja dipüridamool

Tootemarkide nimed: Aggrenox

Mis on aggrenox

Aspiriin kuulub salitsülaatide ravimigruppi. See vähendab kehas valu, palavikku ja põletikku põhjustavaid aineid.
Dipüridamool takistab trombotsüütidel teie kehas kokku kleepumast ning vereklompe moodustamast.
Aggrenox on kapsel, mis sisaldab 25 milligrammi aspiriini ja 200 milligrammi dipüridamooli.
Aggrenoxi kasutatakse rabanduse riski vähendamiseks inimestel, kellel on esinenud vereklombid või "mini-insult" ( nimetatakse ka transitoorne isheemiline atakk või TIA ).
Aggrenoxi võib kasutatada ka teistel otstarvetel, mis ei ole antud ravimijuhendis välja toodud.

Oluline informatsioon Aggrenoxi kohta

Kui te olete rase, siis ärge kasutage Aggrenoxi ilma arstiga nõu pidamata. See võib sündimata lapsele kahjulik olla. Kasutage efektiivset rasestumisvastast vahendid ning öelge oma arstile, kui te ravimise ajal rasedaks jääte. Ärge kasutage teisi käsimüügis saadaolevaid valuravimeid ilma oma arsti või apteekriga nõu pidamata. Aspiriin, salitsülaadid ja NSAIDid ( mittesteroidsed põletikuvastased preparaadid ) sisalduvad paljudes käsimüügis saadaolevates ravimites. Teatud ravimite üheaegne kasutamine võib tahtmatult põhjustada ühe ravimi üleannustamist. Lugege teiste kasutatavate ravimite infolehti, et olla teadlik nende aspiriini, ibuprofeeni, naprokseeni, ketoprofeeni, magneesiumi ja/või koliinsalitsülaadi sisaldusest. Aspiriini ei tohiks anda lapsele või teismelisele, kellel on palavik, eriti juhul, kui lapsel on ka gripisümptomid või tuulerõuged. Aspiriin võib lastel põhjustada tõsise ning mõnikord surmava seisundi, mida nimetatakse Reye sündroomiks.
Lõpetage koheselt Aggrenoxi kasutamine ning võtke ühendust oma arstiga juhul, kui teil esineb kõhu või soolestiku veritsemise sümptomeid. Sümptomiteks on nõrkus või minestamine, mustad, verised või värvuselt tõrva meenutavad väljaheited ja vere köhimine või okse, mis näeb välja nagu kohvipaks.
Vältige Aggrenoxi kasutamise ajal alkoholi tarbimist. Alkohol võib suurendada kõhuveritsuse riski. Kui te joote päevas ära rohkem kui 3 alkohoolset jooki, siis ärge võtke Aggrenoxi ilma arstiga nõu pidamata.

Enne Aggrenoxi kasutamist

Aspiriini ei tohiks anda lapsele või teismelisele, kellel on palavik, eriti juhul, kui lapsel on ka gripisümptomid või tuulerõuged. Aspiriin võib lastel põhjustada tõsise ning mõnikord surmava seisundi, mida nimetatakse Reye sündroomiks. Ärge kasutage Aggrenoxi juhul, kui olete aspiriini või dipüridamooli ( Persantine ) suhtes allergiline või kui teil on:

  • astma;
  • ninapolüübid; või
  • kui te olete allergiline NSAIDide ( mittesteroidsed põletikuvastased preparaadid ) suhtes, näiteks Advili, Motrini, Aleve´i, Orudise, Indocini, Lodine´i, Voltareni, Toradoli, Mobici, Relafeni, Feldene´i ja teiste suhtes.

Enne Aggrenoxi kasutamist öelge oma arstile, kui te olete mingisugusele ravimile allergiline või kui teil on:

  • esinenud maohaavandeid või veritsemist;
  • verehüübimise häire, näiteks hemofiilia;
  • südamehaigus, kongestiivne südamepuudulikkus või hiljutine südameatakk;
  • maksahaigus;
  • neeruhaigus; või
  • madal vererõhk.

Kui teil esineb mõni nendest seisunditest, siis võib vajalik olla annuste täpsustamine või spetsiaalsete testide läbiviimine antud ravimi ohutuks kasutamiseks.
FDA raseduskategooria D. Antud ravim võib sündimata lapsele kahjulik olla. Kui te olete rase, siis ärge kasutage Aggrenoxi ilma arstiga nõu pidamata. See võib sündimata lapsele kahjulik olla. Kasutage efektiivset rasestumisvastast vahendid ning öelge oma arstile, kui te ravimise ajal rasedaks jääte. Aggrenox võib imenduda rinnapiima ning rinnaga toidetavale lapsele kahjulik olla. Kui te toidate last rinnaga, siis ärge kasutage Aggrenoxi ilma arstiga nõu pidamata.

Kuidas Aggrenoxi kasutada?

Kasutage Aggrenoxi täpselt nii nagu seda teile ette kirjutati. Ärge kasutage ravimit suuremates kogustes või pikema aja jooksul kui on soovitatud. Järgige juhiseid ravimi infolehel.
Võtke iga annus ravimit koos täis klaasi veega ( 8 untsi ).
Te võite Aggrenoxi võtta nii söögiga kui ilma söögita.
Ärge purustage, närige, murdke või avage toimeainet aeglaselt vabastavat kapslit. Neelake tablett tervelt alla. See on spetsiaalselt ette nähtud selleks, et ravim kehas aeglaselt leviks. Tableti katki murdmine või avamine võib põhjustada ravimi liiga kiiret levikut kehas.
Aspiriini ja dipüridamooli ( Aggrenox ) kombinatsiooni võtmine ei ole sama, mis nende kahe ravimi eraldi võtmine. Kasutage vaid seda ravimit, mille on välja kirjutanud teie arst.
Kui teil on vaja minna mis tahes operatsioonile, teavitage kirurgi enne lõikust aspiriini kasutamisest. On võimalik, et te peate ravimi kasutamise lühikeseks ajaks lõpetama.
Hoidke Aggrenoxi toatemperatuuril eemal niiskusest ja kuumusest.

Mis juhtub annuse vahelejäämise korral?

Võtke vahelejäänud annus nii pea, kui see teile meelde tuleb. Kui käes on aeg juba järgmise doosi võtmiseks, jätke vahelejäänud annus võtmata ning võtke ravimit järgmisel ettenähtud ajahetkel. Ärge võtke rohkem ravimit vahelejäänud annuse tasa tegemiseks.

Mis juhtub üleannustamise korral?

Otsige meditsiinilist abi kui arvate, et olete Aggrenoxi liiga palju tarvitanud.
Üleannustamise sümptomiteks võivad olla soojus või surisev tunne, higistamine, ärevus, peapööritus, nõrkus, hõljumise tunne või minestamine.

Mida tuleks Aggrenoxi kasutamise ajal vältida?

Vältige aspiriini kasutamise ajal alkoholi tarbimist. Alkohol võib suurendada kõhuveritsuse riski. Ärge kasutage teisi käsimüügis saadaolevaid valuravimeid ilma oma arsti või apteekriga nõu pidamata. Aspiriin, salitsülaadid ja NSAIDid ( mittesteroidsed põletikuvastased preparaadid ) sisalduvad paljudes käsimüügis saadaolevates ravimites. Teatud ravimite üheaegne kasutamine võib tahtmatult põhjustada ühe ravimi üleannustamist. Lugege teiste kasutatavate ravimite infolehti, et olla teadlik nende aspiriini, ibuprofeeni, naprokseeni, ketoprofeeni, magneesiumi ja/või koliinsalitsülaadi sisaldusest.

Millised on Aggrenoxi võimalikud kõrvaltoimed?

Otsige meditsiinilist abi juhul, kui teil esineb mõni järgnevatest allergilise reaktsiooni sümptomitest: nõgestõbi; hingamisraskused; näo, huulte, keele või kõri paistetus. Lõpetage koheselt Acuflexi kasutamine ning võtke ühendust oma arstiga, kui teil esineb mõni neist tõsistest kõrvaltoimetest:

  • nõrkus või minestamine;
  • mustad, verised või värvuselt tõrva meenutavad väljaheited;
  • vere köhimine või kohvipaksu meenutav okse;
  • tõsine iiveldus, oksendamine või kõhuvalu;
  • palavik, mis püsib kauem kui 3 päeva;
  • paistetus või valu, mis püsib kauem kui 10 päeva; või
  • kuulmisprobleemid, kumin kõrvades.

Jätkake Aggrenoxi kasutamist ning rääkige oma arstiga juhul, kui teil esineb mõni neist vähem tõsistest kõrvalmõjudest:

  • maoärritus, õrnad kõrvetised, iiveldus, oksendamine, diarröa;
  • liigesevalu;
  • unisus; või
  • peavalu.

Võib esineda kõrvaltoimeid, mis ei ole siin välja toodud. Rääkige oma arstile mistahes ebatavalistest või tugevalt häirivatest kõrvaltoimetest.

Millised teised ravimid mõjutavad Aggrenoxi?

Enne Aggrenoxi kasutamist öelge oma arstile, kui kasutate mõnda järgnevatest ravimitest:

  1. atsetasolamiid ( Diamox );
  2. metotreksaat ( Rheumatrex, Trexall );
  3. suukaudsed diabeediravimid;
  4. podagra ravimid, näiteks probenetsiid ( Benemid ) või sulfiinpürasoon ( Anturane );
  5. ACE-inhibiitor, näiteks benasepriil ( Lotensin ), kaptopriil ( Capoten ), enalapriil ( Vasotec ), lisinopriil ( Prinivil, Zestril ), kvinapriil ( Accupril ), ramipriil ( Altace ) ja teised;
  6. Alzheimeri tõve ravimid, näiteks donepesiil ( Aricept ), galantamiin ( Reminyl ) või rivastigmiin ( Exelon );
  7. beeta-blokaator, näiteks atenolool ( Tenormin ), karvedilool ( Coreg ), esmolool ( Brevibloc ), metoprolool ( Lopressor, Toprol ), propranolool ( Inderal, InnoPran ), sotalool ( Betapace ), timolool ( Blocadren ) ja teised;
  8. diureetikum ( vee-pill ), näiteks amiloriid ( Midamor, Moduretic ), furosemiid ( Lasix ), hüdroklorotiasiid ( HCTZ, HydroDiuril, Hyzaar, Lopressor, Vasoretic, Zestoretic ), spironolaktoon ( Aldactazide, Aldactone ), triamtereen ( Dyrenium, Maxzide, Dyazide ) ja teised;
  9. krampide ravim, näiteks karbamasepiin ( Carbatrol, Tegretol ), fenütoiin ( Dilantin ) või fenobarbitaal ( Luminal, Solfoton ); või
  10. aspiriin või mõni teine NSAID ( mittesteroidne põletikuvastane preparaat ), näiteks ibuprofeen ( Motrin, Advil ), naprokseen ( Aleve, Naprosyn ), indometatsiin ( Indocin ), ketoprofeen ( Orudis ), meloksikaam ( Mobic ), nabumetoon ( Relafen ), piroksikaam ( Feldene ) ja teised.

Kui te kasutate mõnda nendest ravimitest, siis on võimalik, et te ei tohi aspiriini kasutada või te võite vajada annuste täpsustamist või spetsiaalseid teste ravimise ajal.
Võib olla teisi ravimeid, mis ei ole siin välja toodud, kuid mis võivad aspiriini mõjutada. Rääkige oma arstile kõikidest retsepti- ja käsimüügiravimitest, mida te kasutate. Siia alla kuuluvad ka vitamiinid, mineraalid, taimsed tooted ja teiste arstide poolt välja kirjutatud ravimid. Ärge alustage uue ravimi kasutamist ilma oma arstiga nõu pidamata.