Puudub Eestis kehtiv müügiluba või meil ei ole andmeid veel

Coreg

 

Coreg

Üldnimetus: karvedilool ( KAR ve dil ole )

Kaubamärgi nimetus: Coreg, Coreg CR

Mis on coreg?

Coreg ravimite hulgas, mida nimetatkse beeta-blokaatoriteks. Beeta-blokaatorid mõjutavad südamet ning vereringet ( vere vool arterite ja veenide kaudu ).
Coreg’i kasutakse südamepuudulikkuse ning hüpertensiooni( kõrge vererõhk ) ravimiseks. Samuti kasutatakse seda südameatakki ravimiseks või vältimiseks.
Samuti võib Coreg’i kasutada ka teistel juhtumitel, mis ei ole märgitud selles ravi juhendis.

Tähtis informatsioon Coreg’i kohta

Coreg’i ei tohi kasutada, kui olete allergiline karvedilooli vastu, kui Teil on astma, bronhiit, emfüseem, raske maksahaigus või raske südameseisund, nagu südameblokaad, haige siinusrütmi sündroom või aeglane südame löögisagedus( v.a. juhul kui Teil on südamestimulaator ).
Juhul kui Teil on vaja teha mingit tüüpi operatsiooni, peate ajutiselt Coreg’i kasutamise lõpetama. Olge kindel, et kirurg teab ette, et Te kasutasite Coreg’i.
Ärge lõpetage Coreg’i kasutamist, enne kui olete arstiga rääkinud. Järsk lõpetamine võib Teie seisundit halvemaks muuta. See ravim võib põhjustada kõrvaltoimeid, mis võivad kahjustada Teie mõtlemist või reaktsioone. Olge ettevaatlikud, kui juhite autot või teete midagi, mis nõuab teid olema ärkvel ja valvel. Vältige alkoholi joomist 2 tundi enne ja pärast aeglastatult vabastatavat karvedilooli( Coreg CR ) vastuvõtmist. Samuti vältige teiste ravimie kasutamist, mis võivad sisaldada alkoholi. Alkohol võib põhjustada karvedilooli, mida sisalab Coreg CR, liiga kiiret vabanemist Teie organismi. Coreg on ainult üks osa taielikust hüpertensiooni ravi programmist, mis võib samal ajal sisaldada dieeti, harjutusi ja kehakaalu kontrolli. Jälgige Teie dieeti, ravimeid ja harjutusi väga hoolikalt, kui Teid ravitakse hüpertensiooni vastu.
Tihti hüpertensioonil ei ole sümptomeid, nii et Te võite isegi mitte tunda, et Teil on kõrge vererõhk. Jätkake ravimi kasutamise juhiseid isegi siis, kui tunnete ennas hästi. Võib olla peate kasutama vererõhu ravimeid kuni elu lõpuni.

Mida ma peaksin arutama oma südame arstiga enne Coreg’i vastuvõtu alustamist?

Te ei tohi kasutada Coreg’i kui olete allergiline karvedilooli vastu või Teil on:

  • astma, bronhiit, emfüseem;
  • raske maksahaigus; või
  • raske südameseisund, nagu südameblokaad, haige siinusrütmi sündroom või aeglane südame löögisagedus( v.a. juhul kui Teil on südamestimulaator ).

Enne Coreg’i kasutamist öelge arstile, kui Teil on:

  • Diabeet( Coreg’i võtmine võib raskendada öelda kui Teil on madal veresuhktu tase );
  • Madal vererõhk;
  • Südamepuudulikkus;
  • Depressioon;
  • Neeruhaigus;
  • Kilpnääre häire;
  • Myastheria gravis;
  • Pheochromocytoma; või
  • Vereringe problee ( nagu Raynaud sündroom ).

Kui Teil esineb mõni nendest seisunditest, siis vajate annuse korregeerimist või spetsiaalseid teste ravimi ohutu kasutamiseks.
FDA rasedus C-kategooria. Ei ole teada, kas Coreg on kahjulik sündimata lapsele või ei. Enne ravimi tarvitamist, öelge arstile, kui olete rase või kavatsete rasestuda ravi ajal. Samuti on teadmata, kas karvedilool eritub rinnapiima või kahjustab last. Ärge kasutage ravimit ütlemata arstile kui toidate last rinnaga.

Kuidas Coreg’i tarvitada?

Võtke Coreg’i täpselt nii, nagu Teie jaoks kirjutatud oli. Ärge võtke ravimit rohkem või kauem kui arst soovitas. Jälgige retseptil olevaid juhendeid.
Coreg on ohutu ja effectiivse toimega. Jälgige juhendeid tähelepanelikult. Kui Teil tekivad küsimused, siis küsige arsti või apteekri käst.
Võtke ravimit terve klaasiga vett. Tarvitage Coreg’i iga päeva samal ajal. Ärge jätke annuseid vahele ega lõpetage ravimi tarvitamist enne kui räägite oma arstiga. Järsk ravami võtmise lõpetamine võib teie seisundit halvemaks muuta.
Te võite avada aeglastatult vabastatava kapseli ja puistada ravim lusikasse õunapüreega, et kergemini alla neelata. Neelake ravim kohe alla, ärge närige. Ärge jätke ravimit pärastpoolseks tarvitamiseks. Tühi kapsel visake ära.
Kui te siirdusite Coreg tablettidelt Coreg aeglastatult vabastatavusega kapslitele( Coreg CR ), siis teie igapäevane selle ravimi annus võib olla rohkem või väiksem kui varem. Vanemad inimesed minnes tablettidelt kapslitele võivad tunda pearinglust või võivad minestada. Järgige arsti juhiseid.
Et olla kindlad, et ravim aitab Teie olukorda, peate regulaarselt vererõhku kontrollima. On väga oluline käia arsti juures iga kord, kui endale aja tellisite.
Juhul kui Teil on vaja teha mingit tüüpi operatsiooni, öelge kirurgile, et Te kasutate Coreg’i. Võib olla peate ajutiselt Coreg’i kasutamise lõpetama.
Coreg on ainult üks osa taielikust hüpertensiooni ravi programmist, mis võib samal ajal sisaldada dieeti, harjutusi ja kehakaalu kontrolli. Jälgige Teie dieeti, ravimeid ja harjutusi väga hoolikalt, kui Teid ravitakse hüpertensiooni vastu.
Tihti hüpertensioonil ei ole sümptomeid, nii et Te võite isegi mitte tunda, et Teil on kõrge vererõhk. Jätkake ravimi kasutamise juhiseid isegi siis, kui tunnete ennas hästi. Võib olla peate kasutama vererõhu ravimeid kuni elu lõpuni.
Säilitage Coreg’i toatemperatuuris kuumusest ja niiskusest eemal.

Mis juhtub, kui unustan annuse?

Võtke annus niipea kui teile see meelde tuleb. Kui järgmise annuseni on vähem kui 4 tundi, siis jätke vahelejäänud annus võtmata ja võtke ravim järgmisel regulaarsel ajal. Ärge võtke rohkem ravimit, et kompenseerida vahelejäänud annus.

Mis juhtub, kui kasutan ravimit rohkem, kui ette nähtud?

Pöörduge erakorralise arstiabi poole, kui tunnete, et võitsite liiga palju ravimit. Üleannustamissümptomis on ebaühtlased südamelöögid, õhupuudus, sinakat värvi sõrmeotsad, pearinglus, nõrkus, minestamine ning krambid( konvulsioon ).

Mida pean vältima Coreg’i tarvitades?

See ravim võib põhjustada kõrvaltoimeid, mis võivad kahjustada Teie mõtlemist või reaktsioone. Olge ettevaatlikud, kui juhite autot või teete midagi, mis nõuab teid olema ärkvel ja valvel. Vältige alkoholi joomist 2 tundi enne ja pärast laialdase vabastamisega karvedilooli( Coreg CR ) vastuvõtmist. Samuti vältige teiste ravimie kasutamist, mis võivad sisaldada alkoholi. Alkohol võib põhjustada karvedilooli, mida sisalab Coreg CR, liiga kiiret vabanemist Teie rganismi. Kontrollige etikette kõikidel ravimitel, mida te kasutate peale Coreg’it, et näha, kas nad sisaldavad alkoholi( etanool ). Vältige liiga kiiret üles tõusmist istuvast või lamavast asendist, võite pearinglust tunda. Tõuske püsti aeglaselt ja ühtlaset, et kukkumist vältida.
Coreg’i kõrvaltoimed.
Kutsuge  kohe meditsiiniline abi, kui tunnete mõnda allergilist reaktsiooni: nõgestõbi; hingamisraskus, näo, huulte, keele või kõri paistetus. Kutsuge arsti kohe, kui tunnete mõnda nendest kõrvaltoimetest:

  • Aeglased- või ebaühtlased südamelöögid;
  • Minestamise või pearingluse tunne;
  • Hingelduse või isegi pingestuse tunne;
  • Turse pahkluudes või jalgades;
  • Iiveldus, kõhuvalu, madal palavik, isutus, tume uriin, pleekmullalist värvi väljaheide, kollatõbi( kollast värvi nahk või silmavalgud );
  • Depressioon;
  • Külm tunne kätes ja jalgades.

Vähem tõsised Coreg’i kõrvaltoimed võivad sisaldada:

  • Vähenenud seksuaalsoov, impotentsus või raskused orgasmi saavautamises;
  • Insomnia( unetus );
  • Väsisuse tunne;
  • Ärevus, närvilisus.

See ei ole täielik kõrvaltoimete list, võib esineda ka teisi. Helistage arstile, kui Teil tekivad kõrvaltoimed. Te võite teatada kõrvaltoimetest FDA’le  1-800-FDA-1088.

Kuidas teised uimastid toimivad Coreg’iga?

Enne Coreg’i tarvitamist, teatage arstile, kui kasutate järgmisi ravimeid:

  1. Allergia vastaseid ravimeid ( või kui Te kogete allergia naha-testi );
  2. Klonidiin ( Catapres );
  3. Tsüklosporiin ( Generaf, Neoral, Sandimmune );
  4. Dogoksiin ( digitaalis, Lanoxin );
  5. Flukonasooli ( Diflucan );
  6. Guanabenz ( Wytensin );
  7. Rifampin ( Rifadin, Rifater, Rifamate );
  8. Insuliini või diabeedi ravimeid, mis Te võtate suu kaudu;
  9. Antidepressandid nagu fluoksetiin ( Prozac ) või proksetiin ( Praxil );
  10. Beetablokaator nagu atenool ( Tenormin ), esmolol ( Brevibloc ), labetalool ( Normodyne, Trandate ), metaprolool ( Lopressor, Toprol ), nodolol ( Corgard ), propranolool ( Inderal, InnoPran ), satalool ( Betapace ) ja teised;
  11. MAO inhibiitor nagu isocarboxazid ( Marplan ), tranüülküpromiin ( Parnate ), fenelsiin ( Nardil ) või selegiliin ( Eldepryl, Emsam );
  12. Südame ravimeid nagu amiodaroon ( Cordarone, Pacerone ), kinidiin ( Quinidex, Quinaglute, Quin-Release ), propafenoon ( Rythmol ), nifedipiin ( Procardia, Adalat ), reserpiin ( Serpasil ), verapamiil ( Calan, Verelan, Isoptin ), diltiaseem ( Cardia, Cardizem );
  13. Astma või teiste hingamis haire vastaseid ravimeid, nagu albuterool ( Ventolin, Proventil ), bitolterool ( Tornalate ), metaproterenol ( Alupent ), pirbuterool ( Maxair ), terbutaliin ( Brethaire, Brethine, Bricanyl ) ja teofülliin ( Theo-Dur, Theolair ) või
  14. Külmad ravimid, stimulandid või dieedi tabletid.

See loetelu ei ole täielik, siin võib olla ka teisi uimasteid, mis võivad mõjutada Coreg’i. Öelge arstile kõikidest ravimitest, mida te tarvitate peale Coreg’i. S.h. vitamiinid, mineraalid, taimsed tooted ja uimastid, ettenähtud teiste arstide poolt. Ärge alustage uue ravimi tarvitamist ilma teatamist sellest oma arstile.