Puudub Eestis kehtiv müügiluba või meil ei ole andmeid veel

Catapres

 

Catapres

Üldine nimetus: clonidine ( suukaudne )

Ravimi nimetus: Catapres

Mis on Catapres

Catapres vähendab teatud kemikaalide taset Teie veres ning sellega vähendab vererõhku. See võimaldab Teie veresoontel lõtvuda ning südamel lüüa aeglasemalt ja kergemalt. Catapres´i kasutatakse hüpertensiooni ( kõrge vererõhk ) raviks. Mõnikord kasutatakse seda koos teiste vererõhu ravimitega.
Kuigi FDA pole nendel eesmärkidel ravimit heaks kiitnud, on Catapres´i kasutatud ka alkoholi võõrutuse leevendamiseks, as an aid in methadone and opiate detoxification, suitsetamisest loobumiseks, diabetic diarrhea raviks, Tourette´i sündroomi raviks. Catapres´i on kasutatud ka to reduce menopausal flushing, to treat postherpetic neuralgia, to treat ulcerative colitis, and to diagnose pheochromocytoma.
Catapres´i võib kasutada ka teistel eemärkidel, kui siin infolehes loetletud.

Tähtis informatsioon Catapres´i kohta

Enne Catapres´i kasutamist, rääkige oma arstile, kui Teil on südamehaigus või tõsine coronary artery disease, südame rütmihäired, kui Teil on varasemalt esinenud südame atakk või -rabandus; neeruhaigus; kui Teil on varem tekkinud allergiline reaktsioon clonidine transdermal skin patch´ile ( Catapres TTS ).
Ärge lõpetage Catapres´i kasutamist, ilma oma arstiga konsulteerimata. Selle ravimi ootamatu katkestamine võib tekitada närvilisust, ärevust, peavalu, värinaid, tõsiselt kõrget vererõhku või eluohtlikke sümptomeid. Rääkige oma arstiga, kuidas vältida võõrutuse sümptomeid, kui lõpetate Catapres´i kasutamise. Vältige alkoholi tarbimist. See võib suurendada mõningaid Catapres´i kõrvaltoimeid.
Informeerige oma arsti kõigist ravimitest, mida kasutate või olete hiljuti kasutanud, kaasa arvatud ilma retseptita ostetud ravimid. Seehulgas vitamiinid, mineraalid, loodustooted ja teiste arstide poolt välja kirjutatud ravimid. Ärge hakake kasutama ühtegi uut ravimit, ilma oma arsti sellest teavitamata.
Ravim võib põhjustada kõrvaltoimeid, mis võivad mõjutada Teie mõtlemis- või reaktsioonikiirust. Olge ettevaatlik, kui juhite transpordivahendit või teete midagi, mis nõuab tähelepanu ja kiiret reageerimist.
Jätkake selle ravimi kasutamist täpselt nii nagu arst on Teile rääkinud, isegi siis, kui tunnete ennast paremini. Kõrgel vererõhul sageli sümptomid puuduvad. Võimalik, et peate kasutama vererõhu ravimeid terve ülejäänud elu.

Enne Catapres´i kasutamist

Te ei peaks kasutama Catapres´i, kui olete allergiline clonidine´ile.
Teatud haigusseisundite esinemise korral võite vajada raviannuse reguleerimist või spetsiaalseid teste, et seda ravimit ohutult kasutada.
Enne Catapres´i kasutamist, rääkige oma arstile, kui Teil esineb:

  • südamehaigus või tõsine coronary artery disease;
  • südame rütmihäired;
  • kui Teil on varasemalt esinenud südame atakk või -rabandus;
  • neeruhaigus; või
  • kui Teil on varasemalt tekkinud allergiline reaktsioon clonidine transdermal skin patch´ile ( Catapres TTS ).

FDA raseduse kategooria C. Ei ole teada, kas see ravim on lootele ohtlik. Enne ravimi kasutamist, rääkige oma arstile, kui olete rase või planeerite rasestuda ravikuuri ajal. Clonidine eritub rinnapiima ja võib ohustada imetatavat last. Enne ravimi kasutamist teavitage kindlasti oma arsti, et toidate last rinnaga. Ärge andke seda ravimit noorematele, kui 12 aastastele lastele.

Kuidas Catapres´i kasutada?

Kasutage ravimit alati arsti ettekirjutusi järgides. Ärge kasutage seda suuremates kogustes või pikaajalisemalt kui arst on Teile rääkinud. Järgige ravimi infolehes antud kasutamisõpetust.
Parimate tulemuste saamiseks sellest ravimist, võib arst Teie raviannust aeg-ajalt muuta.
Catapres´i võetakse tavaliselt hommikuti ning õhtul enne magama minekut. Järgige arsti ettekirjutusi.
Kui Teil tekib vajadus mingiks operatsiooniks, rääkige kirurgile, et kasutate Catapres´i. Võimalik, et peate ravimi kasutamise lühiajaliselt lõpetama.
Ärge lõpetage Catapres´i kasutamist, ilma oma arstiga konsulteerimata. Selle ravimi ootamatu katkestamine võib tekitada närvilisust, ärevust, peavalu, värinaid, tõsiselt kõrget vererõhku või eluohtlikke sümptomeid. Rääkige oma arstiga, kuidas vältida võõrutuse sümptomeid, kui lõpetate Catapres´i kasutamise.
Jätkake selle ravimi kasutamist täpselt nii nagu arst on Teile rääkinud, isegi siis, kui tunnete ennast paremini. Kõrgel vererõhul sageli sümptomid puuduvad. Võimalik, et peate kasutama vererõhu ravimeid terve ülejäänud elu.
Säilitage Catapres´i toatemperatuuril; niiskuse, kuumuse ja valguse eest kaitstult.

Mis juhtub, kui unustate ravimit kasutada?

Võtke unustatud doos kohe kui see Teile meenub. Kui on juba aeg uueks doosiks, jätke unustatud doos võtmata ja võtke ravimit järgmisel plaanipärasel ajal. Ärge võtke kahekordset annust, kui ravim jäi eelmisel korral võtmata.

Mis juhtub, kui võtate ravimit rohkem kui ette nähtud?

Üleannustamise kahtluse korral võtke koheselt ühendust oma arsti või haigla erakorralise meditsiiniosakonnaga. Üledoosi sümptomite hulka võivad kuuluda kõrge vererõhk ( tõsine peavalu, nägemishäired, kõrvade kumisemine, rahutus, orientatsioonihäired, valu rindkeres, hingeldus ), millele järgneb madal vererõhk ( peapööritus, minestus ), unisus, külmatunne, aeglane südamerütm, shallow breathing, nõrkus, minestus või pinpoint pupils.

Mida peaks vältima Catapres´i kasutamise ajal?

Vältige alkoholi tarbimist. See võib suurendada mõningaid Catapres´i kõrvaltoimeid. Ravim võib põhjustada kõrvaltoimeid, mis võivad mõjutada Teie mõtlemis- või reaktsioonikiirust. Olge ettevaatlik, kui juhite transpordivahendit või teete midagi, mis nõuab tähelepanu ja kiiret reageerimist.
Catapres´i kõrvaltoimed
Võtke koheselt ühendust oma arsti või haigla erakorralise meditsiini osakonnaga, kui Teil tekivad märgid järgmistest allergilistest reaktsioonidest: nõgeslööve ( urtikaaria ); hingamisraskused; näo, huulte, keele või kurgu paistetus. Pöörduge koheselt arsti poole, kui Teil tekib ükskõik milline tõsine kõrvaltoime alljärgnevaist:

  • kiired või pekslevad südamelöögid;
  • väga aeglane südamerütm ( vähem kui 60 lööki minutis );
  • hingetus, isegi väiksel jõupingutusel;
  • paistetus, kiire kaalutõus;
  • orientatsioonihäired, hallutsinatsioonid;
  • palavik, kahvatu nahk;
  • urineerite vähem kui tavaliselt või üldse mitte;
  • minestustunne.

Vähemtõsiste Catapres´i kõrvaltoimete hulka kuuluvad:

  • pearinglus, unisus, väsimus, närvilisus;
  • suukuivus;
  • kuivad või kipitavad silmad, nägemishäired ( hägune vaade );
  • peavalu, lihase- või liigesvalu;
  • iiveldus, oksendamine, kõhukinnisus, isupuudus;
  • unehäired ( unetus );
  • urineerite öösiti sagedamini;
  • leebe nahalööve või sügelus;
  • Libiido langus, impotentsus ( suguvõimetus ).

See ei ole täielik nimekiri kõrvaltoimetest ja teised kõrvaltoimed võivad esineda. Rääkige oma arstile kõigist ebatavalistest või eriti tülikatest kõrvaltoimetest.

Koostoime teiste ravimitega?

Enne Catapres´i kasutamist, rääkige oma arstile, kui te kasutate regulaarselt teisi ravimeid, mis muudavad teid uniseks ( nagu külmetuse või allergia ravimid, narkootiline valuvaigisti, unerohi, lihase lõdvestajad ning ravimid haigushoogude, depressiooni või rahutuse raviks ). Need ravimid võivad suurendada Catapres´i põhjustatud unisust.
Rääkige oma arstile kõigist ravimitest, mida kasutate, eriti aga:

  1. clonidine transdermal skin patches ( Catapres TTS );
  2. digitalis ( digoxin, Lanoxin, Lanoxicaps );
  3. antidepressandid nagu amitriptyline ( Elavil, Etrafon );
  4. beta-blocker nagu atenolol ( Tenormin ), carvedilol ( Coreg ), labetalol ( Normodyne, Trandate ), metoprolol ( Lopressor, Toprol ), nadolol ( Corgard ), propranolol ( Inderal, InnoPran ), sotalol ( Betapace ) ja teised;
  5. calcium channel blocker nagu amlodipine ( Norvasc ), diltiazem ( Tiazac, Cartia, Cardizem ), felodipine ( Plendil ), nifedipine ( Procardia, Adalat ), verapamil ( Calan, Covera, Isoptin, Verelan ) ja teised; või
  6. ükskõik millised teised ravimid kõrge vererõhu või südameprobleemide raviks.

See nimekiri ei ole terviklik ja võib leiduda teisi ravimeid, mis mõjutavad Catapres´i. Informeerige oma arsti kõigist ravimitest, mida kasutate või olete hiljuti kasutanud, kaasa arvatud ilma retseptita ostetud ravimid. Seehulgas vitamiinid, mineraalid, loodustooted ja teiste arstide poolt välja kirjutatud ravimid. Ärge hakake kasutama ühtegi uut ravimit, ilma oma arsti sellest teavitamata.