Puudub Eestis kehtiv müügiluba või meil ei ole andmeid veel

Estrogel

Üldnimetus: estradiol välimine ( nahapealseks kasutamiseks ) ( ess tra DYE ol TOP ik al )
Brändinimetused: Divigel, Elestrin, Estrasorb, Estrogel, Evamist
Mis on estrogel
Estrogel on selge, värvita gelravim mis sisaldab estrogen hormoone nimetatud estradiol. Estrogenid on naishormoonid, mis on tehtud naismunasaridest, mis reguleerivad palju kehaprotsesse.

Üldnimetus: estradiol välimine ( nahapealseks kasutamiseks ) ( ess tra DYE ol TOP ik al )

Brändinimetused: Divigel, Elestrin, Estrasorb, Estrogel, Evamist

Mis on estrogel

Estrogel on selge, värvita gelravim mis sisaldab estrogen hormoone nimetatud estradiol. Estrogenid on naishormoonid, mis on tehtud naismunasaridest, mis reguleerivad palju kehaprotsesse.
Estrogelit kasutatakse karma kuuma valgevooluse vähenemiseks ning karma vaginaalse kuivuse, põletamise ja ärrituse vagiini sees ja ümber ravimiseks.
Estrogelit võib kasutada ka teiseks eemärgiks, mis ei ole selle meditsiinijuhi sees.

Mis on minu jaoks kõige tähtsam informatsioon Estrogeli kohta?

Ärge kasutage Estrogelit kui teil on üks järgmistest seisunditest: löögu või veretombu haiguslugu, tsirkulatsiooni probleemid, veretsemise korratus, hormoonidega seotud korratus nagu rinna- või emakatõbi, või ebanormaalne vaginaalne veretsemine. See ravim võib olla mittesündinud lapse jaoks ohtlik. Ärge kasutage seda, kui olete rase. Kasutage efektiivset sünnitamiskontrollimisvormi ja öelge oma arstile, kui olete rase või planeerite rasedust ravimise kasutamise jooksul. Estrogel ei takista südamehaigust, südameatakki, lööki, rinnatõbe, või dementiat, ning võib suurendada nende seisundite arendamise riski. Estrogel võib ka suurendada rinna- või emakatõve riski.
Konsulteerige oma arstiga teie individuaalsetest riskidest enne estradioli pikkaajalist kasutamist. Teie arst peab kontrollima teie progressi regulaarselt ( iga 3-6 kuud ) et otsustada, kas te võite ravimi kasutamist jätkata.
Eksamineerige end füüsiliselt ning eksamineerige oma rinda tompide kohta kord kuus Estrogeli kasutamise ajal.

Mida ma pean arutama oma arstiga enne Estrogeli kasutamist?

Estrogel ei takista südamehaigust, südameatakki, lööki, rinnatõbe, või dementiat, ning võib suurendada nende seisundite arendamise riski. Estrogel võib ka suurendada rinna- või emakatõve riski.
Konsulteerige oma arstiga teie individuaalsetest riskidest enne estradioli pikkaajalist kasutamist. Teie arst peab kontrollima teie progressi regulaarselt ( iga 3-6 kuud ), et otsustada, kas te võite ravimi kasutamist jätkata.
Te ei saa Estrogelit kasutada kui teil on:

  • veretsemine või veretompude korratus;
  • maksa või neeruhaigus;
  • löögu haiguslugu või tsirkulatsiooni probleemid;
  • ebanormaalne vaginaalne veretsemine, mis ei ole arstiga kontrollitud; või
  • mingi rinna, emaka või hormoonidega seotud tõbi.

Kui teil on üks nendest seisunditest, te kas või ei saa Estrogelit kasutada, või vajate doseerimise reguleerimist või eratesteerimist ravimise jooksul. Öelge arstile kui teil on:

  • kõrge vererõhk, angiin, või südamehaigus;
  • kõrge kolesterool või triglytseriid;
  • neeruhaigus;
  • astma;
  • epilepsia või teine haaramise korratus;
  • migreen;
  • suhkrutõbi;
  • depressioon;
  • sapipõise haigus; või
  • kui teie emakas on teisaldatud ( histerektoomia )

FDA raseduse X kategooria. See ravim võib põhjustada sünnitamisdefekte. Ärge kasutage seda, kui olete rase. Kasutage efektiivset sünnitamisekontrolli vormi ning öelge oma arstile, kui olete rase või planeerite rasedust ravimise jooksul. Estrogel saabub rinnapiimasse ning võib imikut kahjustada. See ravim võib ka aeglustada rinnapiima tootmist. Ärge kasutage seda, kui toidate last rinnaga.
Estradiol suurendab endometriaalse hüperplaasia arendamise riski, mis võib põhjustada emakatõbe. Progestiinide võtmine estradioli kasutamise ajal võib vähendada seda riski. Kui teie emakas ei ole teisaldatud, teie arst võib progestiine välja kirjutada Estrogeli kasutamise ajal.

Kuidas ma pean Estrogelit kasutama?

Kasutage Estrogel täpselt nii, kuidas see on teile ette kirjutatud. Ärge kasutage ravimit suuremates kogudes või kauem kui on arstiga soovitatud. Järgnege juhtimisi teie ravimi sildil. Estrogel läheb koos püsiva instruktsiooniga ohutuks ja effektiivseks kasutamiseks. Jälgige neid instruktsioone tähelepanelikult. Pidage nõu oma arsti või apteekriga, kui teil on küsimusi.
Pange Estrogelit ainult puhtale, kuivale, tervele nahale. Ärge pange see nahale, mis on punane või ärritatud. Ärge kunagi pange Estrogelit rinnale.

Pumba esmakordsel kasutamisel, eemaldage suure pumba kate ning rõhuge pumba kaks korda 93-grammilise pumba juhul ja kolm korda 50-grammilise või 25-grammilise pumba juhul. Loobuge ülejäänud gelist põhjalikult loputades seda karranikaussi või visates seda prügiämbri nii, et vältida ettenägematu paljastust või tarvitamist loomadega või maja elanikutega. Pärast seda te võite pumba kasutada, ning iga pumba rõhumine väljendab sama geli kogust.

Pange Estrogel ainult puhtale, kuivale, tervele nahale samal päevaajal. Kui te lähete vanni, dušši või sauna, kasutage Estrogel pärast seda. Kui te lähete suplema, jätke nii palju aega kui võimalik Estrogeli kasutamise ja suplemise vahel.

Kindlustage, et teie nahk on täiesti kuiv enne Estrogelit kasutamist!

Et doosi nahale panna, võtke gel teie käe pihule pumbi kindlalt ja täielikult rõhudes ühe liikumisega ilma kõhkluseta.

Pange gel ühele käele teise käe kasutades. Levitage gel nii peenikeselt kui võimalik teie käe pindalale rannelt õlale. Ärge kunagi pange Estrogel rinnale.

Alati pange väike kaitsev sulgur pumba otsakule ja suur pumba kate pumba ülemisele osale tagasi iga kasutamise pärast.

Peske oma käed vee ja seebiga pärast geli kasutamist, et vähendada ravimi teistele inimestele leevitamise võimalust.

Massaž või  hõõrumine ei ole kohustuslik Estrogeli kasutamisel. Lihtsalt laske gelit ära kuivama 5 minuti jooksul enne riietamist.

Estrogel on süttiv. Ärge suitsetage ja ärge istuge avatud tule juures enne kui ravim on täielikult kuivatud.

Eksamineerige end füüsiliselt ning eksamineerige oma rinda tompide kohta kord kuus Estrogeli kasutamise ajal.
Hoidke Estrogelit toatemperatuuril kuivas ja jahedas kohas.

Mis juhtub kui ma jätan doosi vahele?

Võtke ravimit nii kiiresti kui see tuleb teile meelde. Kui teie järgmise doosi aeg on vähem kui pärast 12 tundi, jätke unustatud doosi vahele ja kasutage ravimit järgmisel ajal tunniplaani järgi. Ärge kasutage lisadoosi, et unustatud doosi kompenseerida.

Mis juhtub kui ma võtan doosi üle?

Vajate ettenägematu juhu meditsiinilist abi, kui te arvate, et kasutasite liiga palju ravimit. Ülevõtmise sümptoomid on nauseea, oksendamine, kõhavalu, rinna õrnus, unisus ja vaginaalne veretsemine.

Mida ma pean vältima Estrogeli kasutamise ajal?

Ärge pange nahale päevitamiskreemi Estrogeliga samal ajal. Vältige Estrogelit silmadesse saabumist ning loputage kohe veega kui see juhtub.
Greip ja greibimahl võivad estradioliga reageerida ning põhjustada potentsiaalselt ohtlikuid effekte. Arutage greibisisaldavaid toodete kasutamist oma arstiga.

Estrogeli kõrvaltoimed.

Vajate ettenägematu juhu meditsiinilist abi, kui teil on  mõni nendest allergilistest reaktsioonidest: täpid, raskenenud hingamine, näo, huulte, keele või kurgu paistetus. Helistage oma arstile kui teil on mõni nendest tähtsadest kõrvaltoimetest:

  • rinnavalu või raske tunne, kätele või õlale leviv valu, nauseea, higistamine, üldhaiguse tunne;
  • ootamatu tuimus või nõrkus, peavalu, segadus, või nägemis-, rääkimis-, või tasakaaluprobleemid,;
  • teie jala alumise osa valu või paistetus;
  • ebanormaalne vaginaalne veretsemine;
  • valu, paistetus või õrnus teie kõhus;
  • kollatõbi ( teie silmade või naha kollasemine ); või
  • tomp teie rinnas.

Mitte nii tõsised kõrvaltoimed võivad olla:

  • nauseea, oksendamine, sööisu kaotus;
  • paistetud rind;
  • täpikesed või nahavärvi muutused;
  • vaginaalne valu, kuivus või ebamugavus, vähenenud seksivajadus, impotentsus, või raskus orgasmil;
  • paistetus, kaalu suurenemine;
  • peavalud, peapöörituse tunne, depressioon; või
  • vaginaalne veretsemine, kihelemine või välja voolamine.

See ei ole kõrvaltoimete täielik nimekiri ning teised võivad ilmneda ka. Öelge oma arstile teistest ebatavalistest või tüütavatest kõrvaltoimetest.

Missugused teised ravimid võivad Estrogelile mõjuda?

Enne Estrogeli kasutamist, öelge oma arstile, kui te kasutate:

  1. St. John'i virre;
  2. verehõrendaja nagu warfarin ( Coumadin );
  3. ritonavir ( Norvir );
  4. carbamazepine ( Carbatrol, Tegretol ) või phenobarbital ( Luminal, Solfoton );
  5. antibiootik nagu clarithromycin ( Biaxin ), erythromycin ( E-Mycin, E.E.S., Erythrocin, Ery-Tab ), ketoconazole ( Nizoral ), itraconazole ( Sporanox ), või rifampin ( Rifadin, Rifater, Rifamate, Rimactane ).

Mõned teised ravimid võivad Estrogelile mõjuda. Öelge oma arstile kõikidest retseptidest ja ravimitest, mida te kasutate ( sh vitamiinid, mineraalid, herbaalsed tooted ning teiste arstidega välja kirjutatud ravimid ). Ärge alustage uue ravimi kasutamist enne oma arsti soovitust.