Puudub Eestis kehtiv müügiluba või meil ei ole andmeid veel

Phentermine

Üldnimetus: fentermiin ( FEN ter meen )
Kaubamärgi nimetused: Adipex-P, Ionamin, Obenix, Oby-Cap, Teramine, Zantryl.
Mis ravim on phentermine
Phentermine on stimulaator, mis on sarnane amfetamiiniga. See on söögiisu vähendamise ravim, mis kahjustab kesknärvisüsteemi.

 

Üldnimetus: fentermiin ( FEN ter meen )

Kaubamärgi nimetused: Adipex-P, Ionamin, Obenix, Oby-Cap, Teramine, Zantryl.

Mis ravim on phentermine

Phentermine on stimulaator, mis on sarnane amfetamiiniga. See on söögiisu vähendamise ravim, mis kahjustab kesknärvisüsteemi.
Phentermine’it kasutatakse koos dieediga, füüsilise koormusega ja käitumise muutmisega, et ravida lihavust ( liigne ülekaaluline ) inimestel koos riskifaktoritega nagu kõrge vererõhk, kõrge kolesterool või diabeet.
Phentermine’it võib samuti kasutada muudel eesmärkidel, mis ei ole loetletud selles ravimi juhendis.

Oluline teave Phentermine’ist

Phentermine’i kasutamine koos teiste dieediravimitega, nagu fenfluramiin ( Phen-Fen ) või deksfenfluramiin ( Redux ), võib põhjustada harva fataalse kopsuhaigust, mida nimetatakse pulmonaalhüpertensiooniks. Ärge võtke phentermine’it koos teiste dieediravimitega ilma arsti nõuannet.
Phentermine võib põhjustada kõrvaltoimeid, mis võivad kahjustada mõtlemist või reaktsioone. Olge ettevaatlik, kui te juhite autot või teete midagi, mis nõuab teid tähelepanelik või ärkvel olla. Vältige alkoholi tarbimist. See võib suurendada phentermine’i kõrvaltoimeid. Phentermine võib saada harjumuse vormimiseks ja seda peab kasutama ainult isik, kellele see ravim oli ettenähtud. Järgige seda, kui palju tablette on kasutatud iga uue ravimi pudelist. Phentermine on kuritarvitamise ravim ja te peate teadma, kui mõni majapidamises elav isik kasutab seda ravimit valesti või ilma retseptita.
Kui te lõpetate phentermine’i kasutamine pärast pikaajalist võtmist, teil võivad tekkida taandumise sümptomid nagu depressioon ja äärmine väsimus. Ärge lõpetage äkiliselt phentermine’i kasutamist ilma eelnevalt arstiga konsulteerimata. Teil võib tekkida vajadus kasutada vähem seda ravimit enne kui te lõpetate ravi täielikult.

Enne phentermine’i kasutamist

Ärge võtke phentermine’it kui te olete kasutanud MAO inhibiitorit nagu isokarboksasiid ( Marplan ), fenelsiin ( Nardil ), rasagiliin ( Azilect ), selegiliin ( Eldepryl, Emsam ) või tranüülküpromiin ( Parnate ) viimase 14 päeva jooksul. Tõsised, eluohtlikud kõrvaltoimed võivad tekkida kui te võtate phentermine’it enne seda, kui MAO inhibiitor on puhastatud kehast.
Phentermine’i kasutamine koos teiste dieediravimitega, nagu fenfluramiin ( Phen-Fen ) või deksfenfluramiin ( Redux ), võib põhjustada harva fataalse kopsuhaigust, mida nimetatakse pulmonaalhüpertensiooniks. Ärge võtke phentermine’it koos teiste dieediravimitega ilma arsti nõuannet.
Ärge kasutage seda ravimit, kui te olete ülitundlik fentermiini või teiste stimulaatorite suhtes või kui teil on:

  • südamehaigus või kõrge vererõhk;
  • ateroskleroos ( arterite kõvenemine );
  • üliaktiivne kilpnääre;
  • glaukoom;
  • kui te olete erutatud seisundis; või
  • kui teil on varem esinenud ravimi või alkoholi kuritarvitamine.

Enne phentermine’i kasutamist informeerige oma arsti sellest, kui te olete ülitundlik mõne ravimite suhtes või kui teil on:

  • kilpnäärme häire;
  • ärevushäire;
  • diabeet; või
  • epilepsia või muu rünnaku häire.

Kui teil on mõni nendest tingimustest, siis võib tekkida vajadus annuse kohandada või teha spetsiaalsed analüüsid ravi ajal.
Pole teada, kas phentermine võib kahjustada sündimata last. Ärge kasutage phentermine’it ilma eelnevalt oma arsti informeerimata sellest, kui te olete rase. Samuti pole teada, kas phentermine eritub rinnapiima ega kui see võib kahjustada imetavat last. Ärge kasutage phentermine’it ilma eelnevalt oma arsti informeerimata sellest, kui te toidate rinnaga last. Ärge andke seda ravimit isikule, kes on noorem kui 16 aastat ilma arsti nõuannet. Phentermine võib saada harjumuse vormimiseks ja seda peab kasutama ainult isik, kellele see ravim oli ettenähtud. Phentermine’it ei tohi kunagi jagada teise isikuga, eriti isikuga, kellel on varem esinenud ravimi kuritarvitamine või sõltuvus. Hoidke ravimit mõnes kindlas kohas, kust teised ei saa seda saada.

Kuidas phentermine’it kasutada?

Võtke seda ravimit alati vastavalt arstilt saadud juhistele. Ärge kasutage seda ravimit suuremates hulkades ega võtke seda kauem kui on ettenähtud. Järgige juhiseid teie ravimi infolehel.
Kõige parem on võtta phentermine’it kas tühja kõhuga enne hommikusööki või vähemalt 10 kuni 14 tundi enne magamaminekut. Ärge võtke rohkem phentermine’it, et suurendada ravimi toimet. Kui te võtate liiga palju selle ravimit, see võib põhjustada tõsiseid kõrvaltoimeid. Ärge kapsleid purustage, närige, murdke ega avage. Tablett tuleb tervelt alla neelata. See on spetsiaalselt tehtud, et lasta ravimit aeglaselt organismi sisse. Tabletti purustamine või avamine põhjustab liiga palju ravimi vabastamist korraga.
Phentermine’it tohib kasutada vaid lühiajaliselt, näiteks paar nädalat.
Kui te võtate phentermine’i suured annused pikka aega, see võib põhjustada raskeid nahaprobleeme, magamise probleeme ( unetus ), isiksuse muutusi ja hüperaktiivsuse või ärritus tunnet.
Lõpetage phentermine’i kasutamine kui teil on suurenenud nälg või kui te muidu arvate, et ravim ei tööta korralikult.
Teil võivad tekkida taandumise sümptomid, kui te lõpetate phentermine’i kasutamine pärast pikaajalist kasutamist. Ärge lõpetage äkiliselt ravimi kasutamist ilma eelnevalt arstiga konsulteerimata. Teil võib tekkida vajadus kasutada vähem seda ravimit enne kui te lõpetate ravi täielikult.
Ärge kasutage phentermine’it õhtuti, sest see võib põhjustada magamise probleeme ( unetus ).
Säilitage seda ravimit toatemperatuuril, niiskuse ja kuumuse eest kaitstult. Jälgige seda, kui palju tablette on kasutatud iga uue ravimi pudelist. Phentermine on kuritarvitamise ravim ja te peate teadma, kui mõni majapidamises elav isik kasutab seda ravimit valesti või ilma retseptita.
Kui te unustate phentermine’it võtta
Võtke unustatud annus niipea kui meelde tuleb. Ent kui peagi on käes järgmise annuse võtmise aeg, jätke unustatud annus vahele ja võtke ravimit teie järgmisel regulaarsel ajal. Ärge võtke lisaravimit, et täiendada unustatud annust.
Kui te võtate phentermine’it rohkem kui ette nähtud
Pöörduge arsti poole kui olete kasutanud liiga palju seda ravimit. Phentermine’i üleannustamine võib lõppeda surmaga.
Üleannustamise sümptoomideks võib olla segasus, viirastused, rahutu või agressiivne tunne, iiveldus, oksendamine, kõhulahtisus, kõhuvalu, ebaühtlane südamerütm, värinad, kiire hingamine, segadus, viirastused, pearingluse tunne, minestus või krambid.

Mida tuleb vältida phentermine’i kasutamise ajal?

Vältige alkoholi tarbimist. See võib suurendada mõnda phentermine’i kõrvaltoimeid. Phentermine võib põhjustada kõrvaltoimeid, mis võivad kahjustada teie mõtlemist või reaktsioone. Olge ettevaatlik kui te juhite autot või teete midagi, mis nõuab teid tähelepanelik või ärkvel olla.
Phentermine’i kõrvaltoimed
Pöörduge arsti poole kui teil tekib mõni allergilise reaktsiooni ilming: nõgestõbi; hingamisraskus; näo, huulte, keele või kurgu paistetus. Lõpetage phentermine’i kasutamine ja pöörduge otsekohe arsti poole kui teil tekib mõni tõsine kõrvaltoime:

  • hingeldus tunne, isegi kerge pingutusega;
  • paistetus, kiire kehakaalu tõus;
  • valu rinnus, kiire või ebaühtlane südametukse, suremise tunne;
  • ebatavalised mõtted või käitumine, rahutu või segaduse tunne; või
  • ohtlikult kõrge vererõhk ( tugev peavalu, hägusnägemine, undamine kõrvades, rahutus, segadus, valu rinnus, õhupuudus, ebatasased südametuksed, krambid ).

Phentermine’i vähem tõsised kõrvaltoimed:

  • närviline tunne või ärevustunne;
  • peavalu, pearinglus, värisemine;
  • unehäired ( unetus );
  • suukuivus või ebameeldiv maitse suus;
  • kõhulahtisus või kõhukinnisus; või
  • sügelus.

See ei ole täielik kõrvaltoimete loetelu ja muud kõrvaltoimed võivad tekkida. Informeerige oma arsti kõikidest ebatavalistest või tüütavatest kõrvaltoimetest.

Millised teised ravimid mõjutavad phentermine’it?

Enne phentermine’i kasutamist informeerige oma arsti sellest, kui te kasutate mõnda järgmistest ravimitest:

  1. kõrge vererõhu raviks kasutatavad ravimid;
  2. insuliini või diabeedi ravimid, mida te võtate suu kaudu;
  3. guanadrel ( Hylorel ), guanetidiin ( Ismelin );
  4. antidepressandid nagu tsitalopraam ( Celexa ), estsitalopraam ( Lexapro ), fluoksetiin ( Prozac, Sarafem ), fluvoksamiin ( Luvox ), paroksetiin ( Paxil ) või sertaliin ( Zoloft ); või
  5. antidepressandid nagu amitriptüliin ( Elavil, Etrafon ), amoksapiin ( Ascendin ), desipramiin ( Norpramin ), doksepiin ( Sinequan ), imipramiin ( Janimine, Tofranil ), nortriptüliin ( Pamelor ), protriptüliin ( Vivactil ) või trimipramiin ( Surmontil ).

See ei ole täielik loetelu ja muud ravimid võivad põhjustada phentermine’i koostoimeid. Palun informeerige oma arsti sellest, kui te kasutate mistahes teisi ravimeid ( sealhulgas ravimid mida saab osta ilma retseptita ): vitamiinid, mineraalid, taimsed tooted ja ravimid, mida kirjutasid välja teised arstid. Ärge alustage kasutama uut ravimit ilma eelnevalt oma arsti informeerimata.