Puudub Eestis kehtiv müügiluba või meil ei ole andmeid veel

Clozaril

 

Clozaril

Üldnimi: clozapine ( KLOE za peen )

Tootemärgi nimi: Clozaril, FazaClo

Mis on clozaril?

Clozaril on antipsühhootiline ravim. See toimib muutes kemikaalide tegevust ajus.
Clozarili kasutatakse ägeda skisofreenia raviks inimestel, kes ei ole teistele ravimitele reageerinud. Seda kasutatakse ka vähendamaks enesetapu riski inimestel, kellel on skisofreenia või sarnane haigus.
Clozarili võib kasutada ka teistel eesmärkidel, mida pole siin nimetatud.

Tähtis informatsioon Clozarili kohta.

Clozaril ei ole kasutamiseks psühhootiliste seisukordade raviks, mis on seotud dementsusega.
Clozaril võib põhjustada südameinfarkti, ootamatut surma või kopsupõletikku vanematel inimestel, kellel on dementsusega seotud sümptomid.
Te ei tohiks Clozarili võtta, kui teil on kontrollimatu epilepsia, paralüütiline iileus või sooleummistus, Clozarili poolt põhjustatud infektsioon, või kui kasutate samaaegselt immuunsüsteemi nõrgendavaid ravimeid ( vähiravimeid või steroide ).
Clozarili võtmise ajal võib vaja minna teie vere iganädalast testimist esimesel 6 ravikuul. Ärge puuduge ühestki kokkulepitud veretestimisest.
Ärge lõpetage Clozarili võtmist või muutke annuse suurust konsulteerimata arstiga.
Helistage arstile, kui teil on õhupuudus, jalgade või käte paistetus, palavik, nõrkus, valus kurk, ootamatu tuimus või nõrkus, ootamatu nägemise või kõne probleemid, valu rinnus, köha, puhkimine, valu või paistetus ühes või mõlemas jalas, atakk või kollatõbi ( naha või silmade kolletumine ).
On palju teisi ravimeid, mis võivad mõjutada Clozarili. Teavitage arsti kõikidest retpseti ning käsimüügi ravimitest, mida kasutate. Seal hulgas vitamiinid, mineraalid, herbaalsed tooted ning teiste arstide poolt ette kirjutatud ravimid.
Ärge alustage uue ravimi kasutamist teavitamata sellest oma arsti. Kandke endaga kaasas nimekirja kõikidest ravimitest, mida kasutate, ning näidake seda arstile või teistele teid ravivale tervishoiu töötajale.

Enne Clozarili võtmist

Clozaril ei ole kasutamiseks psühhootiliste seisukordade raviks, mis on seotud dementsusega.
Clozaril võib põhjustada südameinfarkti, ootamatut surma või kopsupõletikku vanematel inimestel, kellel on dementsusega seotud sümptomid. Te ei tohiks Clozarili võtta, kui olete allergiline klosapiinile või kui teil on:

  • Ravimatu või kontrollimatu epilepsia;
  • Paralüütiline iileus või sooleummistus;
  • Minevikus esinenud infektsiooni Clozarili võtmise ajal; või
  • Kui kasutate ravimeid, mis nõrgestavad immuunsüsteemi ( vähiravimeid või steroide ).

Kui teil on teatud olud, võite vajada prooviannust või spetsiaalseid teste ravimi ohutuks kasutamiseks. Enne Clozarili võtmist, teavitage arsti, kui teil on:

  • Südamehaigus, südamerütmi häire, kõrge vererõhk või minevikus esinenud südameatakk;
  • Maksa või neeruhaigus;
  • Kopsuhaigus;
  • Diabeet;
  • Minevkus esinenud luuüdi või vererakkude haigus;
  • Glaukoom; või
  • Suurenenud eesnäärme või urineerimise probleemid.

Clozaril võib tõsta teie veresuhkru taset, põhjustades sümptomeid nagu suurenenud janu, isukadu, suurenenud urineerimine, unisus, iiveldustunne või halb hingeõhk. Helistage koheselt arstile, kui teil on mõni neist sümptomitest.
FDA rasedus kategooria B: ravim ei tohiks olla sündimata lapsele ohtlik.
Ärge kasutage Clozarili teavitamata arsti, kui olete rase või plaanite ravi ajal rasestuda. Clozaril võib üle kanduda rinnapiima ning olla ohuks imetavatale lapsele.
Te ei tohiks ravimit kasutada, kui imetate last.

Kuidas peaksin Clozarili võtma?

Võtke Clozarili täpselt nii, nagu teile ette kirjutatud. Ärge võtke seda suuremates kogustes või kauem, kui arsti pool soovitatud. Järgige retseptisildi juhiseid.
Clozarili võib võtta toiduga või ilma.
Võtke tavaline suukaudne tablett ( Clozaril ) terve klaasi ve ga.
Suus lahustuvat tabletti ( FazaClo ) võib võtta ilma veeta. Koorige ettevaatlikult foolium mullpakendist ning võtke tablett kuiva kätte. Ärge vajutage tabletti läbi fooliumi. Ärge neelake tabletti tervena. Laske sellel suus lahustuda, seda närimata. Kui tekib vajadus, võite juua vedelikku aitamaks neelata lahustunud tabletti.
Kui arst on määranud pool suus lahustuvat tabletti, murdke tablett pooleks. Visake teine pool minema. Ärge hoidke seda alles hilisemaks kasutamiseks.
Clozarili võtmise ajal võib vaja minna teie vere iga nädalast testimist esimese 6 ravikuu ajal.
Ärge puuduge ühestki kokkulepitud veretestimisest. Pärast 6 kuud võivad vere testimised jääda harvemaks.
Kui lõpetate Clozarili võtmise rohkem kui 2 päeva järjest, helistage arstile enne kui alustate ravimi uuesti võtmist. Võite vajada väiksemat doosi. Ärge lõpetage Clozarili võtmist või muutke annust konsulteerimata arstiga. Kui teil on operatsioon, öelge kirurgile varem, et kasutate Clozarili. Hoidke ravimit toatemperatuuril, eemal niiskusest ning kuumusest. Hoidke iga FazaClo tablett avamata mullipakendis, kuni olete valmis ravimit võtma.

Mis juhtub, kui annus jääb vahele?

Võtka vahele jäänud doos niipea, kui meenub. Kui on juba aeg järgmiseks doosiks, jätke võtmata jäänud doos vahele ning võtka ravim järgmisel ette nähtud ajal. Ärge võtke lisa ravimit korvamaks vahele jäänud doosi.

Mis juhtub, kui võtan ravimit liiga palju?

Otsige kohest meditsiinilist abi, kui arvate, et olete ravimit liiga palju kasutanud.
Üledoosi sümptomid on: segadustunne, kiired südamelöögid, unisus, süljejooks, nõrk või pinnapealne hingamine, minestustunne, atakk ( krambid ).

Mida peaksin vältima Clozarili võtmise ajal?

Clorazil võib põhjustada atakke, uimasust ning minestust. Olge ettevaatlik, kui sõidate autoga või teete midagi, mis nõuab ärkvel ning ergas olekut. Vältige alkoholi joomist. See võib suurendada Clorazili kõrvalmõjusid.

Clozarili kõrvalmõjud

Lõpetage Clorazili kasutamine ning otsige kohest meditsiinilist abi, kui teil on mõni järgnev allergilise reaktsiooni märkidest: lööve; raskusi hingamisel; näo, huulte, keele või kõri paistetus. Helistage koheselt arstile, kui teil on mõni tõsistest kõrvalmõjudest:

  • Õhupuudus, isegi öösel või kerge;
  • Käte või jalgade paistetus;
  • Palavik, nõrkus, valus kurk, jäigad lihased, segadusetunne, higistamine, kiired või ebaregulaarsed südamelöögid;
  • Ootamatu tuimus või nõrkus, eriti keha ühel pool;
  • Ootamatu peavalu, segadusetunne; nägemis, kõne või tasakaalu probleemid;
  • Valu rinnus, ootamatu köha, puhkimine, kiire hingamine, kiired südamelöögid, valu ning paistetus ühes või mõlemas jalas;
  • Valged laigud või haavandid suus või huultel;
  • Iiveldustunne, oksendamine, isukadu ning kollatõbi ( naha ning silmade kolletumine ); või
  • Atakk ( teadvusetus või krambid ).

Vähem tõsised kõrvalmõjud:

  • Kõhukinnisus;
  • Süljejooks, eriti öösel;
  • Suurenenud higistamine;
  • Unisus, uimasus, peapööritus;
  • Uneprobleemid või õudusunenäod; või
  • Kaalutõus.

See ei ole terviklik kõrvalmõjude nimekiri ning teisi võib ilmneda. Teavitage arsti ebatavalistest ning tüütutest kõrvalmõjudest.

Millised teised ravimid mõjutavad Clozarili?

Enne Clozarili võtmist, teavitage arsti, kui kasutate mõnda järgnevast ravimist:

  1. cimetidine ( Tagamet );
  2. tsitalopraam ( Celexa );
  3. liitium ( Eskalith, Lithobid );
  4. rifampin ( Rifadin, Rimactane );
  5. vererõhu ravimid;
  6. südamerütmi ravimid, nagu propafenoon  ( Rythmol ) või flecaininde ( Tambocor );
  7. ataki ravimid, nagu fenütoiin  ( Dilantin ) või karbamasepiin ( Carbatrol, Tegretol );
  8. antibiootikumid, nagu tsiprofloksatsiin  ( Cipro ) või erütromütsiin ( E-Mycin, E.E.S, Ery-Tab );
  9. atropine ( Donnatal, and others ), belladonna, clidinium ( Quarzan ), dicyclomine ( Bentyl ), scopolamine ( Transderm-Scop ); või
  10. diasepaam  ( Valium ) või sarnased ravimid, nagu alprasolaam  ( Xanax ), klonasepaam  ( Klonopin ), lorazepam ( Ativan ), midasolaam  ( Versed ), temazepam ( Restoril ) ja teised.

Nimekiri ei ole terviklik ning võib olla teisi ravimeid, mis mõjutavad Clozarili. Teavitage arsti kõikidest retsepti ning käsimüügi ravimitest, mida kasutate. Seal hulgas vitamiinid, mineraalid, herbaalsed tooted ning teiste arstide poolt ette kirjutatud ravimid. Ärge alustage uue ravimi kasutamist konsulteerimata arstiga.