Puudub Eestis kehtiv müügiluba või meil ei ole andmeid veel

Desogen

Üldnimetus: ethinyl estradiol ja desogestrel ( EH thih nill ess tra DYE ole and des oh JESS trel )
Brändinimetused: Apri, Cesia, Cyclessa, Desogen, Kariva, Mircette, Ortho-Cept, Reclipsen, Solia, Velivet
Mis on desogen
Desogen sisaldab naishormoone kombinatsiooni, mis vältivad ovulatsiooni. Desogen põhjustab ka muudutusi teie tservikaalses limases ja emakasisus, mis raskendab spermi ja spermatosoidi saabumist emakasse.

Üldnimetus: ethinyl estradiol ja desogestrel ( EH thih nill ess tra DYE ole and des oh JESS trel )

Brändinimetused: Apri, Cesia, Cyclessa, Desogen, Kariva, Mircette, Ortho-Cept, Reclipsen, Solia, Velivet

Mis on desogen

Desogen sisaldab naishormoone kombinatsiooni, mis vältivad ovulatsiooni. Desogen põhjustab ka muudutusi teie tservikaalses limases ja emakasisus, mis raskendab spermi ja spermatosoidi saabumist emakasse.
Desogenit kasutatakse nagu raseduse kontratseptiivi.
Desogenit võib kasutada ka teiseks eemärgiks, mis ei ole selle meditsiinijuhi sees.

Tähtis informatsioon Desogeni kohta.

Ärge kasutage Desogenit kui te olete rase või olete hiljuti sünnitanud. Ärge kasutage Desogenit kui teil on üks järgmistest seisunditest: löögi või veretombi haiguslugu, tsirkulatsiooni probleemid ( eriti kui need on diabeediga põhjustatud ), hormoonidega seotud tõbi nagu rinna- või emakatõbi, ebanormaalne vaginaalne veretsemine, maksahaigus või maksatõbi, tugev kõrge vererõhk, migreen, südameklappi korratus, või sünnitamiskontrolli pillidega põhjustatud kollatõbi.
Te võite kasutada kondoome või spermitsiide kui te alustate Desogeni kasutamist. Jälgige oma arsti instruktsioone.
Hormoonide võtmine võib suurendada veretompide, löögi, või südameatakki riski, eriti kui te suitsetate või olete vanem kui 35.
Mõned ravimid võivad vähendada Desogeni efektiivsust, mis võib põhjustada rasedust. Öelge oma arstile kõikidest retseptidest ja ravimitest, mida te kasutate ( sh vitamiinid, mineraalid, herbaalsed tooded ning teiste arstidega välja kirjutatud ravimid ). Ärge alustage uue ravimi kasutamist enne oma arsti soovitust.

Enne Desogeni kasutamist

See ravim võib põhjustada sünnitamisdefekte. Ärge kasutage seda kui te olete rase. Öelge oma arstile kohe kui te olete rase või kui te lasete mööda kaks menstruaalset perioodi. Kui te olete hiljuti sünnitanud, oodake vähemalt 4 nädalat enne Desogeni kasutamist ( 6 nädalat juhul, kui te toidate last rinnaga ). Ärge kasutage Desogenit kui teil on:

  • löögi või veretombi haiguslugu;
  • tsirkulatsiooni probleemid ( eriti kui nad on diabeediga põhjustatud );
  • hormoonidega seotud tõbi nagu rinna- või emakatõbi;
  • ebanormaalne vaginaalne veretsemine;
  • maksahaigus või maksatõbi;
  • tugev kõrge vererõhk;
  • migreen;
  • südameklappi korratus; või
  • sünnitamiskontrolli pillidega põhjustatud kollatõve haiguslugu.

Kui teil on üks nendest seisunditest, te kas või ei saa Desogenit kasutada, või vajate doseerimise reguleerimist või eratesteerimist ravimise jooksul.

  • kõrge vererõhk, südamehaigus, kongestiaalne südamerike, angiin ( rinnavalu ), südameatakki haiguslugu;
  • kõrge kolesterool või liigne kaal;
  • depressiooni haiguslugu;
  • sapipõise haigus;
  • diabeet;
  • haaramine või langetõbi;
  • ebaregulaarsete menstruaalsete tsüklide haiguslugu; või
  • fiibritsüstilise rinnahaiguse, tompide, sõlmude või ebanormaalse mammogrammi haiguslugu.

Desogenis olevad hormoonid võivad rinnapiimasse läbida ning imikut kahjustada. Desogen võib ka aeglustada rinnapiima tootmist. Ärge kasutage seda kui te toidate last rinnaga.

Kuidas ma pean Desogenit kasutama?

Kasutage Desogenit täpselt nii, kuidas see on teile ette kirjutatud. Ärge kasutage ravimit suuremates kogudes või kauem kui on arstiga soovitatud. Te peate esimese pilli võtma teie perioodi esimesel päeval või esimesel pühapäeval pärast teie perioodi algamist ( järgnege oma arsti instruktsioone ).
Te võite kasutada kondoome või spermitsiide kui te alustate Desogeni kasutamist. Jälgige oma arsti instruktsioone.
28-päevane sünnitamiskontrollimispakk sisaldab seitse „meenutavat“ pilli, et hoida teid regulaarses tsüklis. Teie periood hakkab algama tavaliselt siis, kui te kasutate neid meenutavaid pille.
Teil võib juhtuda labimurdmise verejooks, eriti 3 esimise kuu jooksul. Öelge oma arstile kui see verejooks on väga intensiivne.
Võtke pillu iga päev, mitte rohkem kui 24 tundi lahus. Kui pillid lõpevad, alustage uut pakendit järgmisel päeval. Te võite rasestuda kui te ei kasuta Desogenit õigesti. Täitke oma ettekirjutust enne pillude võtmise lõpetamist.
Kui te vajate meditsiinilist testeerimist või operatsiooni, või kui te olete haiguslehel, te võite peatuda Desogeni võtmist lühikeseks ajaks. Arstid ja kirurgid, kes ravivad teid peavad teadma, et te kasutate Desogenit.
Teie arst peab nägema teid regulaarselt Desogeni kasutamise ajal. Ärge laske määratuid visiite mööda.
Hoidke Desogenit toatemperatuuril, kuivas ja jahedas kohas.

Mis juhtub kui ma jätan doosi vahele?

Doosi vahele jätmine suurendab raseduse riski. Jälgige teie informatsioonilehes olevaid soovitusi ( leht läheb ravimiga koos ). Kui teil ei ole informatsioonilehti, helistage oma arstile kui te jätate doosi vahele.
Kui te jätsite vahele ühe „aktiivse“ pilli, võtke kaks pilli kui see tuleb teile meelde. Pärast seda võtke üht pilli iga päev paki lõpuni.
Kui te jätsite vahele kaks „aktiivset“ pilli esimisel või teisel nädalal, võtke kaks pilli iga päev kahe päeva jooksul. Pärast seda võtke üks pill iga päev paki lõpuni. Kasutage kondoome 7 päeva jooksul pärast pilli vahele jätmist.
Kui te jätsite vahele kaks „aktiivset“ pilli kolmandal nädalal, või kui te jätsite vahele kolm pilli, visake välja ülejäänud pakk ja alustage uus samal päeval nagu te olete just alanud ravimi võtmist. Kui te alustasite pühapäeval, võtke pill kord päevas pühapäevani. Pühapäeval, visake pakend välja ning alustage uus.
Kui te jätsite vahele kolm „aktiivset“ pilli kolme esimese nädala jooksul, visake välja ülejäänud pakk ja alustage uus samal päeval nagu te olete just alanud ravimi võtmist. Kui te alustasite pühapäeval, võtke pill kord päevas pühapäevani. Pühapäeval, visake pakend välja ning alustage uus.
Kui te jätate vahele kaks või rohkem pilli, võib juhtuda nii, et teil ei ole perioodi selle kuu jooksul. Kui tee jätate vahele kahekuuse perioodi, helistage oma arstile, sest te võite olle rase.
Kui te jätate vahele meenutamispilli, visake neid välja ja võtke pill kord päevas paki lõpuni. Te ei vaja kondoome kui te jätsite meenutamispilli vahele.

Mis juhtub kui ma võtan doosi üle?

Vajate ettenägematu juhu meditsiinilist abi, kui te arvate, et kasutasite liiga palju ravimit. Ülevõtmise sümptoomid on nauseea, oksendamine ja vaginaalne verejooks.

Mida ma pean vältima Desogeni kasutamise ajal?

Ärge suitsetage kui te kasutate Desogenit, eriti kui te olete vanem kui 35. Suitsetamine võib suurendada veretompide, löögi, või südameatakki riski, mis on Desogeniga põhjustatud.
Desogen ei kaitse teid seksuaalselt ülekannavatest haigustest ( sh HIV ja AIDS ). Kondoomi kasutamine on ainus võimalus haigusest kaitsmiseks.
Desogeni kõrvaltoimed.
Vajate ettenägematu juhu meditsiinilist abi, kui teil on  mõni nendest allergilistest reaktsioonidest: täpid, raskenenud hingamine, näo, huulte, keele või kurgu paistetus. Helistage oma arstile kui teil on mõni nendest tähtsadest kõrvaltoimetest:

  • ootamatu tuimus või nõrkus, eriti ühel kehapoolel;
  • ootamatu peavalu, segadus, nägemis-, rääkimis-, või tasakaaluprobleemid;
  • rinnavalu või raskuse tunne, käele või õlale leviv valu, nauseea, higistamine, haiguse tunne;
  • sagenenud peavalud;
  • nauseea, kõhavalu, madal palavik, sööisu kaotus, tume uriin, savivärvine defekatsioon, kollatõbi ( teie silmade või naha kollasemine );
  • teie käte, pahkluude või jalade paistetus;
  • rinnatomp; või
  • depressiooni sümptoomid ( magamisprobleemid, nõrkus, meeleolu muudatused ).

Mitte nii tõsised kõrvaltoimed võivad olla:

  • mahe nauseea, oksendamine, paisumine, kõhakrampid;
  • rinnavalu, õrnus, või paistetus;
  • täpikesed või näonaha tumenemine;
  • suurenenud juuste kasv, peajuuste kaotus;
  • kaalu või sööisu muutused;
  • kontaktläätsidega probleemid;
  • vaginaalne kihelemine või välja voolamine;
  • teie menstruaalperioodides muutmine, vähenenud sexi  soov; või
  • peavalu, närvilisus, peapöörituse tunne, väsimuse tunne.

See ei ole kõrvaltoimete täielik nimekiri ning teised võivad ilmneda ka. Öelge oma arstile teistest ebatavalistest või tüütavatest kõrvaltoimetest.

Missugused teised ravimid võivad Desogenile mõjuda?

Mõned ravimid võivad vähendada Desogeni effektiivsust, mis võib põhjustada rasedust. Enne Desogeni kasutamist, öelge oma arstile, kui te kasutate:

  1. acetaminophen ( Tylenol ) või ascorbiini hapet ( vitamin C );
  2. antibiotikut;
  3. phenylbutazone ( Azolid, Butazolidin );
  4. St. John'i virret;
  5. Haaramisravimit nagu phenytoin ( Dilantin ), carbamazepine ( Tegretol ), topiramate ( Topamax ),ja muud;
  6. barbituraatit naguamobarbital ( Amytal ), butabarbital ( Butisol ), mephobarbital ( Mebaral ), secobarbital ( Seconal ), või phenobarbital ( Luminal, Solfoton ); või
  7. HIV ravimit nagu amprenavir ( Agenerase ), atazanavir ( Reyataz ), indinavir ( Crixivan ), saquinavir ( Invirase ), fosamprenavir ( Lexiva ), ritonavir ( Norvir ), ja muud.

Mõned teised ravimid võivad Desogenile mõjuda. Öelge oma arstile kõikidest retseptidest ja ravimitest, mida te kasutate ( sh vitamiinid, mineraalid, herbaalsed tooted ning teiste arstidega välja kirjutatud ravimid ). Ärge alustage uue ravimi kasutamist enne oma arsti soovitust.