Puudub Eestis kehtiv müügiluba või meil ei ole andmeid veel

Aphthasol

Üldine nimi: amleksanoks ( välispidine )
Tootemarkide nimed: Aphthasol
Mis on aphthasol
Aphthasol on kleepuv suupasta, mis sisaldab 5% amleksanoksi.
Aphthasoli kasutatakse gangrenoossete suuhaavandite, mida nimetatakse ka aftoosseteks haavanditeks, ravimiseks normaalse immuunsüsteemiga inimestel.

Üldine nimi: amleksanoks ( välispidine )

Tootemarkide nimed: Aphthasol

Mis on aphthasol

Aphthasol on kleepuv suupasta, mis sisaldab 5% amleksanoksi.
Aphthasoli kasutatakse gangrenoossete suuhaavandite, mida nimetatakse ka aftoosseteks haavanditeks, ravimiseks normaalse immuunsüsteemiga inimestel.
Aphthasoli võib kasutatada ka teistel otstarvetel, mis ei ole antud ravimijuhendis välja toodud.

Mis on kõige olulisem informatsioon Aphthasoli kohta?

Kasutage Aphthasoli täpselt nii nagu näeb ette juhend või nagu on ette kirjutanud teie arst. Ärge kasutage ravimit suuremates kogustes või pikema aja jooksul kui on soovitatud.
Kui teil jääb üks annus vahele, siis võtke vahelejäänud doos nii pea kui see teile meelde tuleb. Kui käes on aeg juba järgmise doosi võtmiseks, jätke vahelejäänud annus võtmata ning võtke ravimit järgmisel ettenähtud ajahetkel. Ärge võtke rohkem ravimit vahelejäänud annuse tasa tegemiseks.
Otsige meditsiinilist abi juhul, kui teil esineb mõni järgnevatest allergilise reaktsiooni sümptomitest: nõgestõbi; hingamisraskused; näo, huulte, keele või kõri paistetus.
Vähem tõsised kõrvaltoimed on tõenäolisemad ning teil ei pruugi neid üldse tekkida. Võite tunda kerget põletust või torkivat tunnet esmakordsel Aphthasoli suupasta kasutamisel. Rääkige oma arstile mistahes ebatavalistest või häirivatest kõrvaltoimetest.

Mida tuleks arutada arstiga enne Aphthasoli kasutamist?

Ärge kasutage Aphthasoli juhul, kui te olete amleksanoksi suhtes allergiline.
Enne antud ravimi kasutamist öelge oma arstile, kui olete mõnele ravimile allergiline või kui teie immuunsüsteem on haiguste, teatud ravimite kasutamise või vähiravi saamise tõttu nõrk. On võimalik, et te ei tohi Aphthasoli kasutada.
FDA raseduskategooria B. Aphthasoli ei peeta sündimata lapsele ohtlikuks. Öelge oma arstile, kui te olete rase või plaanite ravimise ajal rasedaks jääda. Ei ole teada, kas amleksanoks imendub rinnapiima või kas see on rinnaga toidetavale lapsele kahjulik. Kui te toidate last rinnaga, siis ärge kasutage antud ravimit ilma arstiga nõu pidamata.

Kuidas Aphthasoli kasutada?

  1. Kasutage Aphthasoli täpselt nii nagu näeb ette juhend või nagu on ette kirjutanud teie arst. Ärge kasutage ravimit suuremates kogustes või pikema aja jooksul kui on soovitatud.
  2. Parimate tulemuste saavutamiseks alustage Aphthasoli kasutamist kohe, kui märkate esimesi gangrenoossete suuhaavandite sümptomeid.
  3. Aphthasoli suupastat kasutatakse tavaliselt 4 korda päevas—harilikult  peale hommikusööki, lõunat, õhtusööki ning magamaminekul.
  4. Kõige parem on pastat kasutada peale hammaste pesemist ning loputamist. Alati kuivatage gangrenoosne suuhaavand enne Aphthasoli suupasta kautamist puhta riideesemega.
  5. Peske oma käed enne suupasta kasutamist.
  6. Kuivatage gangrenoosne suuhaavand enne pasta kasutamist pehme puhta riideesemega.
  7. Pasta kasutamiseks niisutage sõrmeots veega ning pigistage sellele veerandtolline ( ca 0,5 cm ) kogus  pastat.
  8. Kandke Aphthasoli pasta õrnalt gangrenoossele suuhaavandile. Ravimit pole vaja sisse hõõruda.
  9. Peske oma käed seebi ja veega, et eemaldada sõrmedele jäänud pasta.
  10. Kui teie sümptomid ei ole 10 ravipäeva jooksul paranenud, pidage nõu oma arstiga.
  11. Hoidke Aphthasoli suupastat toatemperatuuril eemal niiskusest ja kuumusest.

Mis juhtub annuse vahelejäämise korral?

Võtke vahelejäänud annus nii pea, kui see teile meelde tuleb. Kui käes on aeg juba järgmise doosi võtmiseks, jätke vahelejäänud annus võtmata ning võtke ravimit järgmisel ettenähtud ajahetkel. Ärge võtke rohkem ravimit vahelejäänud annuse tasa tegemiseks.

Mis juhtub üleannustamise korral?

On ebatõenäoline, et Aphthasoli üleannustamine põhjustab eluohtlikke sümptomeid. Üleannustamise sümptomiteks võivad olla iiveldus või diarröa.

Mida tuleks Aphthasoli kasutamise ajal vältida?

Aphthasoli kasutamise ajal puuduvad piirangud toidu, jookide või tegevuste suhtes, välja arvatud juhul, kui teie arst on teile teisiti öelnud.
Aphthasoli kõrvaltoimed
Otsige meditsiinilist abi juhul, kui teil esineb mõni järgnevatest allergilise reaktsiooni sümptomitest: nõgestõbi; hingamisraskused; näo, huulte, keele või kõri paistetus. Lõpetage koheselt Aphthasoli kasutamine ning võtke ühendust oma arstiga, kui teil esineb mõni neist tõsistest kõrvaltoimetest:

  • nahalööve;
  • uued suuhaavandid; või
  • valged laigud või haavandid suus või huultel.

Vähem tõsised Aphthasoli kõrvaltoimed võivad olla kerge torkiv või põletav tunne esmakordsel ravimi kasutamisel.
Antud nimekiri kõrvaltoimetest pole täielik ning teisi võib tekkida. Rääkige oma arstile mistahes ebatavalistest või häirivatest kõrvaltoimetest.

Millised teised ravimid võivad Aphthasoli mõjutada?

Võib olla teisi ravimeid, mis võivad Aphthasoli mõjutada. Rääkige oma arstile kõikidest retsepti- ja käsimüügiravimitest, vitamiinidest, mineraalidest, taimsetest toodetest ja teiste arstide poolt välja kirjutatud ravimitest, mida te kasutate. Ärge alustage uue ravimi kasutamist ilma oma arstiga nõu pidamata.