Puudub Eestis kehtiv müügiluba või meil ei ole andmeid veel

Acuflex

Üldine nimi: atsetaminofeen ja fenüültoloksamiin
Tootemarkide nimed: Aceta-Gesic, Acuflex, Alpain, Apagesic, BeFlex, BP Poly-650, Dologesic, Flextra-650, Flextra-DS, Genasec, Hyflex-650, Hyflex-DS, Lagesic, Major-gesic, Percogesic, Phenagesic, Phenylgesic, Q Flex, Q-Gesic, Relagesic, RhinoFlex, RhinoFlex 650, Staflex, Vistra, Vitoxapap
Mis on acuflex
Acuflex koosneb atsetaminofeeni ja fenüültoloksamiini kombinatsioonist. Atsetaminofeen on valuvaigisti ja palavikualandaja. Fenüültoloksamiin on antihistamiin, mis vähendab loomuliku kemikaali histamiini hulka kehas.

Üldine nimi: atsetaminofeen ja fenüültoloksamiin

Tootemarkide nimed: Aceta-Gesic, Acuflex, Alpain, Apagesic, BeFlex, BP Poly-650, Dologesic, Flextra-650, Flextra-DS, Genasec, Hyflex-650, Hyflex-DS, Lagesic, Major-gesic, Percogesic, Phenagesic, Phenylgesic, Q Flex, Q-Gesic, Relagesic, RhinoFlex, RhinoFlex 650, Staflex, Vistra, Vitoxapap

Mis on acuflex

Acuflex koosneb atsetaminofeeni ja fenüültoloksamiini kombinatsioonist. Atsetaminofeen on valuvaigisti ja palavikualandaja. Fenüültoloksamiin on antihistamiin, mis vähendab loomuliku kemikaali histamiini hulka kehas. Histamiin võib põhjustada nohu, sügelust, vesiseid silmi ning vesist nina.
Acuflexi kasutatakse hariliku külmetuse, gripi või hooajaliste allergiate poolt põhjustatud vesise nina, nohu ja valu või palaviku ravimiseks.
Acuflexi võib kasutatada ka teistel otstarvetel, mis ei ole antud ravimijuhendis välja toodud.

Oluline informatsioon Acuflexi kohta

Ärge kasutage Acuflexi juhul, kui olete kasutanud MAO ( monoamiini oksüdaasi ) inhibiitorit, näiteks isokarboksasiidi ( Marplan ), fenelsiini ( Nardil ), rasagiliini ( Azilect ), selegiliini ( Eldepryl, Emsam ) või tranüültsüpromiini ( Parnate ) viimase 14 päeva jooksul. Tõsised, eluohtlikud kõrvaltoimed võivad tekkida Acuflexi tarvitamisel enne MAO inhibiitori kehast väljumist. Acuflex võib põhjustada kõrvaltoimeid, mis halvendavad teie mõtlemis- ja reageerimisvõimeid. Olge ettevaatlik autot juhtides või tehes mõnda muud tegevust, mille puhul peate olema ärkvel ning tähelepanelik. Ärge ületage antud ravimi soovitatavat kogust. Atsetaminofeeni üleannus võib kahjustada teie maksa. Kui te joote päevas ära rohkem kui 3 alkohoolset jooki, siis ärge kasutage atsetaminofeeni ilma arstiga nõu pidamata ning ärge kunagi võtke rohkem kui 2 grammi ( 2000 milligrammi ) atsetaminofeeni päevas. Kui te olete põdenud alkoholi poolt põhjustatud maksahaigust ( tsirroosi ), siis ärge kasutage Acuflexi ilma arstiga konsulteerimata. On võimalik, et te ei tohi atsetaminofeeni kasutada.

Mida tuleks arutada arstiga enne Acuflexi kasutamist?

Te ei tohiks Acuflexi kasutada juhul, kui te olete atsetaminofeeni või fenüültoloksamiini suhtes allergiline. Ärge kasutage Acuflexi juhul, kui olete kasutanud MAO ( monoamiini oksüdaasi ) inhibiitorit, näiteks isokarboksasiidi ( Marplan ), fenelsiini ( Nardil ), rasagiliini ( Azilect ), selegiliini ( Eldepryl, Emsam ) või tranüültsüpromiini ( Parnate ) viimase 14 päeva jooksul. Tõsised, eluohtlikud kõrvaltoimed võivad tekkida Acuflexi tarvitamisel enne MAO inhibiitori kehast väljumist.
Enne Acuflexi kasutamist öelge oma arstile, kui te olete mõndade ravimite suhtes allergiline või kui teil on:

  • maksa- või neeruhaigus;
  • diabeet;
  • glaukoom;
  • urineerimisprobleemid;
  • suurenenud eesnääre;
  • südamehaigus või kõrge vererõhk;
  • maohaavad; või
  • kilpnäärme ületalitlus.

Kui teil esineb mõni nendest seisunditest, siis võib vajalik olla annuste täpsustamine või spetsiaalsete testide läbiviimine Acuflexi ohutuks kasutamiseks.
Öelge oma arstile, kui te joote päevas ära rohkem kui 3 alkohoolset jooki või kui teil on olnud alkoholi poolt põhjustatud maksahaigus ( tsirroos ). On võimalik, et te ei tohi kasutada atsetaminofeeni sisaldavat ravimit.
Acuflex võib sündimata lapsele kahjulik olla. Kui te olete rase, siis ärge kasutage antud ravimit ilma arstiga nõu pidamata. Acuflex võib imenduda rinnapiima ning rinnaga toidetavale lapsele kahjulik olla. Kui te toidate last rinnaga, siis ärge kasutage antud ravimit ilma arstiga nõu pidamata.

Kuidas Acuflexi kasutada?

Kasutage Acuflexi täpselt nii nagu on ette kirjutanud teie arst. Ärge kasutage ravimit suuremates kogustes või pikema aja jooksul kui on soovitatud. Järgige juhiseid ravimi infolehel.
Ärge võtke rohkem kui 1 gramm ( 1000 mg ) atsetaminofeeni annuse kohta või 4 grammi ( 4000 mg ) päevas. Atsetaminofeeni üleannus võib kahjustada teie maksa. Teadke atsetaminofeeni kogust tootes, mida kasutate.
Võtke ühendust oma arstiga juhul, kui teie haigustunnused ei taandu või kui teil on palavik, mis püsib kauem kui 3 päeva.
Antud ravim võib teatud meditsiinilistele testidele ebatavalisi tulemusi põhjustada. Teavitage oma raviarsti Acuflexi kasutamisest.
Hoidke Acuflexi toatemperatuuril eemal niiskusest ja kuumusest.

Mis juhtub annuse vahelejäämise korral?

Võtke vahelejäänud annus nii pea, kui see teile meelde tuleb. Kui käes on aeg juba järgmise doosi võtmiseks, jätke vahelejäänud annus võtmata ning võtke ravimit järgmisel ettenähtud ajahetkel. Ärge võtke rohkem ravimit vahelejäänud annuse tasa tegemiseks.

Mis juhtub üleannustamise korral?

Otsige meditsiinilist abi kui arvate, et olete antud ravimit liiga palju tarvitanud.
Üleannustamise sümptomiteks võivad olla peapööritus, unisus, iiveldus, oksendamine, diarröa, kõhuvalu, söögiisu kadumine, suurenenud higistamine, haigushoog ( krambid ) või kooma.

Mida tuleks Acuflexi kasutamise ajal vältida?

Acuflex võib põhjustada kõrvaltoimeid, mis halvendavad teie mõtlemis- ja reageerimisvõimeid. Olge ettevaatlik autot juhtides või tehes mõnda muud tegevust, mille puhul peate olema ärkvel ning tähelepanelik. Vältige alkoholi tarbimist. See võib suurendada maksakahjustuse riski atsetaminofeeni kasutamise ajal. Öelge oma arstile, kui te kasutate regulaarselt teisi ravimeid, mis muudavad teid uniseks ( näiteks külmetus- või allergiaravim, teised valuravimid, unerohutabletid, lihaselõdvestajad ja ravimid krampide, depressiooni või ärevuse ravimiseks ). Need võivad fenüültoloksamiini poolt põhjustatavat unisust võimendada. Ärge kasutage teisi külmetus-, allergia-, valu- või uneravimeid ilma arsti või apteekriga nõu pidamata. Atsetaminofeen ( mõnikord lühendatud "APAP" ) ja antihistamiinid sisalduvad paljudes kombineeritud ravimites. Teatud ravimite üheaegne kasutamine võib tahtmatult põhjustada ühe ravimi üleannustamist. Lugege teiste kasutatavate ravimite infolehti, et olla teadlik nende atsetaminofeeni, APAPi või antihistamiini sisaldusest.
Acuflexi kõrvaltoimed
Otsige meditsiinilist abi juhul, kui teil esineb mõni järgnevatest allergilise reaktsiooni sümptomitest: nõgestõbi; hingamisraskused; näo, huulte, keele või kõri paistetus. Lõpetage koheselt Acuflexi kasutamine ning võtke ühendust oma arstiga, kui teil esineb mõni neist tõsistest kõrvaltoimetest:

  • kiired, pekslevad või ebaühtlased südamelöögid;
  • iiveldus, kõhuvalu, madal palavik, söögiisu kadumine, tume uriin, savitooni väljaheited, kollatõbi ( naha või silmade kollaseks muutumine ); või
  • kergesti tekkivad sinikad või veritsus, ebatavaline nõrkus, palavik, külmavärinad, valud kehas, gripisümptomid.

Vähem tõsised Acuflexi kõrvaltoimed võivad olla:

  • silmade, nina ja suu kuivus;
  • unisus või peapööritus;
  • ebaselge nägemine;
  • vähem urineerimine kui tavaliselt; või
  • rahutus või erutus ( eriti laste puhul ).

Antud nimekiri kõrvaltoimetest ei ole täielik ning teisi võib ilmneda. Võtke ühendust oma arstiga, et saada meditsiinilist nõu kõrvaltoimete kohta.

Millised teised ravimid mõjutavad Acuflexi?

Võib olla teisi ravimeid, mis võivad olla vastasmõjulised Acuflexiga. Rääkige oma arstile kõikidest retsepti- ja käsimüügiravimitest, vitamiinidest, mineraalidest, taimsetest toodetest ja teiste arstide poolt välja kirjutatud ravimitest, mida te kasutate. Ärge alustage uue ravimi kasutamist ilma arstiga nõu pidamata.