Puudub Eestis kehtiv müügiluba või meil ei ole andmeid veel

Phenergan

Üldnimetus: prometasiin ( suukaudne ) ( pro METH a zeen )
Kaubamärgi nimetused: Pentazine, Phenergan
Mis ravim on phenergan
Phenergan on antihistamiinikum. See blokeerib looduslikult esinevaid keemilise histamiini mõjusid kehas.

Üldnimetus: prometasiin ( suukaudne ) ( pro METH a zeen )

Kaubamärgi nimetused: Pentazine, Phenergan

Mis ravim on phenergan

Phenergan on antihistamiinikum. See blokeerib looduslikult esinevaid keemilise histamiini mõjusid kehas.
Phenergan’it kasutatakse allergianähtude raviks nagu sügelus, nohu, aevastamine, sügelevad või vesised silmad, nõgestõbi ja sügelev nahalööve.
Phenergan samuti takistab merehaigust ja ravib iiveldust ja oksendamist või valu, mis tekkis pärast operatsiooni. Seda ka kasutatakse nagu valuvaigistav või magamise abi.
Phenergan’it võib samuti kasutada muudel eesmärkidel, mis ei ole loetletud selles ravimi juhendis.

Oluline teave Phenergan’ist

Lõpetage Phenergan’i kasutamine ja kontakteeruge otsekohe oma arstiga kui teil on silmade, huulte, keele, näo, käte või jalgade tõmblemine või kontrollimatu liigutused. Need võivad olla ohtlikke kõrvaltoimete varased märgid. Phenergan’it ei tohi anda lapsele noorem kui 2 aastat. Phenergan võib põhjustada tõsiseid hingamisprobleeme või lapse surma, kes on noorem kui 2 aastat. Kui te annate seda ravimit igas eas lapsele, jälgige hoolikalt arsti juhiseid. Phenergan võib põhjustada kõrvaltoimeid, mis võivad kahjustada teie mõtlemist või reaktsioone. Olge ettevaatlik, kui te juhite autot või teete midagi, mis nõuab teid tähelepanelik või ärkvel olla. Vältige alkoholi tarbimist. See võib suurendada mõnda Phenergan’i kõrvaltoimeid. Veel on palju muid ravimeid, mis võivad põhjustada Phenergan’i koostoimeid. Palun informeerige oma arsti sellest, kui te kasutate mistahes teisi ravimeid, sealhulgas ravimid mida saab osta ilma retseptita: vitamiinid, mineraalid, taimsed tooted ja ravimid, mida kirjutasid välja teised arstid. Hoidke kõikide ravimite ( mida te kasutata ) loetelu endaga kaasa ja näidake seda loetelu igale arstile või tervishoiuteenuse osutajale, kes teid ravib.

Mida peab arutama oma arstiga enne Phenergan’i kasutamist?

Phenergan’it ei tohi anda lapsele, kes on noorem kui 2 aastat. Phenergan võib põhjustada tõsiseid hingamisprobleeme või lapse surma, kes on noorem kui 2 aastat. Kui te annate seda ravimit igas eas lapsele, jälgige hoolikalt arsti juhiseid. Ärge kasutage Phenergan’it kui teil on raske astma, emfüseem või muu hingamisprobleem, või kui te olete ülitundlik Phenergan’i või teiste prometasiinite suhtes nagu kloorpromasiin ( Thorazine ), flufenasiin ( Permitil ), perfenasiin ( Trilafon ), prokloorperasiin ( Compazine, Compro ), tioridasiin ( Mellaril ) või trifluoperasiin ( Stelazine ).
Kui teil on teatud olukorrad, siis võib tekkida vajadus annuse kohandada või teha spetsiaalsed analüüsid, et ohutult Phenergan’it kasutada. Enne Phenergan’i kasutamist informeerige oma arsti sellest, kui teil on:

  • anamneesis krambid;
  • südamehaigus või kõrge vererõhk;
  • maksa- või neeruhaigus;
  • raske astma, emfüseem, krooniline obstruktiivne kopsuhaigus ( KOK ) või muu hingamisraskus;
  • uneapnoe sündroom ( hingamise peatus magamise ajal );
  • glaukoom;
  • maohaavand või seedetrakti obstruktsioon;
  • luuüdi depressioon;
  • neerupealise kasvaja ( feokromotsütoom );
  • laienenud eesnääre või urineerimise probleemid;
  • madal kaltsiumitase veres ( hüpokaltseemia ); või
  • kui teil kunagi tekkis tõsine kõrvaltoime Phenergan’i või mõne teise fenotiasiini kasutamise ajal.

FDA raseduse kategooria C. Pole teada, kas Phenergan on kahjulik sündimata lapsele. Informeerige oma arsti sellest, kui te olete rase või plaanite rasestuda ravi ajal. Pole teada, kas Phenergan eritub rinnapiima ega kui see võib kahjustada imetavat last. Ärge kasutage Phenergan’it ilma eelnevalt oma arsti informeerimata sellest, kui te toidate rinnaga last. Vanemealistel täiskasvanutel Phenergan’i kõrvaltoimed võivad tekkida suurema tõenäosusega.

Kuidas Phenergan’it kasutada?

Võtke Phenergan’it alati vastavalt arstilt saadud juhistele. Ärge kasutage seda ravimit suuremates hulkades ega võtke seda kauem kui on ettenähtud. Järgige juhiseid teie ravimi infolehel.
Arst võib aeg-ajalt muuta teie annust, et olla kindel, et te saate parima tulemusi.
Phenergan’it võib võtta koos toiduga või piimaga või ilma.
Mõõtke annust märgitud mõõtelusikaga või ravimi tassiga, mitte tavalise lusikaga. Kui teil ei ole mõõteseadist, pidage nõu apteekriga.
Pöörduge oma arsti poole kui teie sümptomid ei paranda või kui need muutuvad halvemaks Phenergan’i kasutamise ajal.
See ravim võib põhjustada ebatavalisi tulemusi teatud analüüsides. Informeerige iga arsti, kes teid ravib sellest, et te kasutate Phenergan’it.
Säilitage seda ravimit toatemperatuuril, niiskuse, kuumuse ja valguse eest kaitstult.
Kui te unustate Phenergan’it võtta
Võtke unustatud annus niipea kui meelde tuleb. Ent kui peagi on käes järgmise annuse võtmise aeg, jätke unustatud annus vahele ja võtke ravimit teie järgmisel ajal. Ärge võtke lisaravimit, et täiendada unustatud annust.
Kui te võtate Phenergan’it rohkem kui ette nähtud
Pöörduge arsti poole, kui olete kasutanud liiga palju seda ravimit. Üleannustamise sümptomiteks võivad olla raske uimasus, pearinglus, suukuivus, suured silmaterad, rünnak, iiveldus, oksendamine, pinnapealne hingamine ja minestus.

Mida tuleb vältida Phenergan’i kasutamise ajal?

Phenergan võib põhjustada kõrvaltoimeid, mis võivad kahjustada teie mõtlemist või reaktsioone. Olge ettevaatlik, kui te juhite autot või teete midagi, mis nõuab teid tähelepanelik või ärkvel olla. Ärge tõuske püsti liiga kiiresti lamamis või istumisasendist, sest te võite tunda pearinglust. Tõuske püsti aeglaselt ja tasakaalustage enda, et vältida kukkumist. Vältige alkoholi tarbimist. See võib suurendada mõnda Phenergan’i kõrvaltoimeid. Vältige kokkupuudet päikesevalgusega või solaariumit. Phenergan võib muuta naha tundlikumaks päikesevalguse vastu ja võib põhjustada päikesepõletust. Kasutage päikesekaitsetoodet ( SPF 15 või kõrgem ) ja kandke kaitseriided, kui te peate väljas olema.
Phenergan’i kõrvaltoimed
Pöörduge arsti poole kui teil tekib mõni allergilise reaktsiooni ilming: nõgestõbi; hingamisraskus; näo, huulte, keele, või kurgu paistetus. Lõpetage Phenergan’i kasutamine ja kontakteeruge otsekohe oma arstiga kui teil tekib mõni tõsine kõrvaltoime:

  • silmade, huulte, keele, näo, käte või jalgade tõmblemine või kontrollimatu liigutused;
  • värisemine ( kontrollimatu värisemine ), süljevoolus, neelamisraskus, tasakaalu või kõndimise probleemid;
  • rahutu-, närviline või ärevustunne;
  • kõrge palavik, kanged lihased, segasus, higistamine, kiired või ebatasased südametuksed;
  • suremise tunne;
  • krambid;
  • kahvatu nahk, kerge verevalum või verejooks, palavik, kurguvalu, gripi sümptomid;
  • vähendatud öönägemine, tunneli nägemine, vesised silmad, suurenenud tundlikkus valguse vastu;
  • viirastused, ärevus;
  • iiveldus ja kõhuvalu, nahalööve ja kollatõbi ( naha või silmade kollasus );
  • kui te urineerite vähem kui tavaliselt või üldse mitte;
  • liigesvalu või turse koos palavikuga, näärmete turse, lihasvalu, valu rinnus, oksendamine, ebatavalised mõtted või käitumine ja ebaühtlane nahavärv; või
  • aeglane südamerütm, nõrk pulss, minestus, aeglane hingamine ( hingamine võib katkeda ).
  • Phenergan’i vähem tõsised kõrvaltoimed:
  • pearinglus, uimasus, rahutus;
  • hägusnägemine, suukuivus, nina on kinni;
  • kohin kõrvus;
  • kehakaalu tõus, kätte või jalgade paistetus;
  • impotentsus, orgasmi probleem;
  • kõhukinnisus.

See ei ole täielik kõrvaltoimete loetelu ja muud kõrvaltoimed võivad tekkida. Informeerige oma arsti kõikidest ebatavalistest või tüütavatest kõrvaltoimetest.

Millised teised ravimid mõjutavad Phenergan’it?

Külmetuse- või allergiaravim, rahustid, valu rahustav ravim, unerohi, lihaste lõdvestaja ja ravim, mida kasutatakse rünnaku, depressiooni või ärevuse raviks võivad põhjustada Phenergan’i koostoimeid ja terviseprobleeme või suurendada kõrvaltoimeid. Informeerige oma arsti sellest, kui te regulaarselt kasutate mõnda nendest ravimitest.
Samuti informeerige oma arsti sellest, kui te kasutate mõnda järgmistest ravimitest:

  1. liitium ( Eskalith, Lithobid );
  2. atropiin ( Atreza, Sal-Tropine ), belladonna ( Donnatal ja teised ), benstropiin ( Cogentin ), dimenhüdrinaat ( Dramamine ), metskopolamin ( Pamine ) või skopolamiin ( Transderm-Scop );
  3. kõrge vererõhu ravim nagu guanadrel ( Hylorel ), guanetidiin ( Ismelin ), propranolool ( Inderal ) ja teised;
  4. ravim, mis lahjendab verd nagu varfariin ( Coumadin );
  5. bronhodilataator nagu ipratroopium ( Atrovent ) või tiotroopium ( Spiriva );
  6. põie või kuseteede ravimid nagu oksübutüniin ( Ditropan, Oxytrol ), solifenatsiin ( Vesicare ) ja teised;
  7. MAO inhibiitor nagu isokarboksasiid ( Marplan ), tranüülküpromiin ( Parnate ), fenelsiin ( Nardil ) või selegiliin ( Eldepryl, Emsam ); või
  8. ravimid, mida kasutatakse Parkinsoni tõve, rahutu jala sündroomi või limanääre kasvaja ( prolaktinoom ) raviks; või
  9. ravim, mida kasutatakse maohaavandi või ärritatud soole sündroomi raviks nagu ditsüklomiin ( Bentyl ), glükopürrolaat ( Robinul ), hüostsüamiin ( Anaspar, Cystospaz, Levsin ja teised ), mepensolat ( Cantil ) või propanteliin ( Pro-Banthine ).

See ei ole täielik loetelu ja muud ravimid võivad põhjustada Phenergan’i koostoimeid. Palun informeerige oma arsti sellest, kui te kasutate mistahes teisi ravimeid ( sealhulgas ravimid mida saab osta ilma retseptita ), vitamiine, mineraale, taimseid tooteid ja ravimeid, mida kirjutasid välja teised arstid. Ärge alustage kasutama uut ravimit ilma eelnevalt oma arsti informeerimata. Hoidke kõikide ravimite ( mida te kasutate ) loetelu endaga kaasas ja näidake seda loetelu igale arstile või tervishoiuteenuse osutajale, kes teid ravib.