Puudub Eestis kehtiv müügiluba või meil ei ole andmeid veel

Boniva


Üldnimetus: ibandronate ( eye BAN dro nayt )
Brändinimetus: Boniva
Mis on Boniva
Boniva on ravimite rühmas, mis on nimetatud bisphosphonatis ( bis FOS fo nayts ). See muudab luude moodustamise ja rikkumise tsüklit kehas. See aeglustub luude kahjust ning suurendab luude massi, mis võib vältida luumurrust.

 

Üldnimetus: ibandronate ( eye BAN dro nayt )

Brändinimetus: Boniva

Mis on Boniva

Boniva on ravimite rühmas, mis on nimetatud bisphosphonatis ( bis FOS fo nayts ). See muudab luude moodustamise ja rikkumise tsüklit kehas. See aeglustub luude kahjust ning suurendab luude massi, mis võib vältida luumurrust.
Bonivat kasutatakse naiste osteoporoosi pärast menopaussi ravimiseks või vältimiseks.
Bonivat võib kasutada ka teiseks eesmärgiks, mis ei ole selle meditsiinijuhi sees.

Tähtis informatsioon Boniva kohta

Ärge võtke Boniva tabletit kui te ei saa sirgelt istuda või seista vähemalt  üks terve tund. Boniva võib põhjustada tähtsaid probleeme kõhus või esophaguses ( toru, mis ühendab teie suud ja kõhta ). Te peate sirgelt seista vähemalt 60 minutit pärast selle ravimi võtmist.
Võtke Bonivat hommikul esimeseks, 1 tund ( 60 minutit ) enne söömist või joomist või teise ravimi võtmist.
Võtke iga doos terve klaasiga ( 6 või 8 untsit ) vett. Kasutage ainult tavalist ( mitte mineraalset ) vett Boniva tableti võttes.
Vähemalt 60 minutit pärast Boniva tableti võtmist ärge lamage või poollamades istuge; ärge sööge või jooge midagi muud kui tavalist vett; ning ärge võtke mingit teist ravimit kui vitamiine, calciumit või antacidit.
Mõnel inimesel on Bonivaga sarnaseid ravimeid kasutades arenenud lõualuude kahju ( osteonecrosis ). Selle seisundi tunnused võivad sisaldada lõualuude valu, paistetust, tuimust, lahtist hammast, igeme infektsiooni, või aeglustuda parenemist pärast igemete vigastust või operatsiooni. Teil võib areneda lõualuude kahju juhul, kui teil on vähktõbi või teid ravitakse keemiateraapia, radiatsiooni või steroididega. Teised lõualuude osteonecrosisega assotsieerivad tingimused on verekatmise korratus, anemia ( punaste vereelementide kaotus ), ning enneolevad dentaalsed probleemid.
Boniva on üksainus ravimisprogrammi element, mis võib sisaldada ratsiooni muutmist, harjutamist, ning calciumi ja vitamiini lisandite võtmist. Järgnege oma ratsiooni, ravimist ja harjutamist väga tähelepanelikult.

Mida ma pean arutama oma arstiga enne Boniva kasutamist?

Ärge võtke Boniva tabletit kui te ei saa sirgelt istuda või seista vähemalt  üks terve tund. Boniva võib põhjustada tähtsaid probleeme kõhus või esophaguses ( toru mis ühendab teie suud ja kõhtu ). Te peate sirgelt seista vähemalt 60 minutit pärast selle ravimi võtmist.
Enne selle ravimi kasutamist, öelge oma arstile, kui olete allergiline mõne ravimi suhtes või kui teil on:

  • madal vere calcium ( hypocalcemia );
  • D-vitamiini puudus;
  • neeru haigus; või
  • haavand teie kõhus või esophaguses.

Kui teil on üks nendest seisunditest, te kas või ei saa Bonivat kasutada, või vajate doseerimise reguleerimist või eratesteerimist ravimise jooksul.
Mõnel inimesel on Bonivaga sarnaseid ravimeid kasutades arenenud lõualuude kahju ( osteonecrosis ).. Selle seisundi tunnused võivad sisaldada lõualuude valu, paistetust, tuimust, lahtist hammast, igeme infektsiooni, või aeglustuda parenemist pärast igemete vigastust või operatsiooni.
Teil võib areneda lõualuude kahju juhul, kui teil on vähktõbi või teid ravitakse keemiateraapia, radiatsiooni või steroididega. Teised lõualuude osteonecrosiga assotsieerivad tingimused on verekatmise korratus, anemia ( punaste vereelementide kaotus ), ning enneolevad dentaalsed probleemid.
FDA raseduse C kategooria. See ravim võib olla mittesündinud lapse jaoks ohtlik. Öelge oma arstile, kui olete rase või planeerite rasedust ravimise jooksul.Ei ole teatud, kas see ravim saabub rinnapiimasse või kas see võib imikut kahjustada. Ärge kasutage seda ravimit juhul, kui te ei öelnud oma arstile, et toidate oma last rinnaga.

Kuidas ma pean Bonivat kasutama?

Kasutage Bonivat täpselt nii, kuidas see on teile ette kirjutatud. Ärge kasutage ravimit suuremates annustes või kauem kui on arstiga soovitatud. Järgnege juhtimisi teie ravimi sildil.
Boniva tableteid võetakse kord päevas või kord kuus. Boniva venoosne variant on injektsioon, mida tehakse ühesse teie veenidest kord kolmes ( 3 ) kuus. Teie arst, meditsiiniõde või muu tervisehouiu spetsialist teeb teile Boniva injektsiooni. Boniva tablette võetakse kodus.
Võtke Bonivat hommikul esimeseks, 1 tund ( 60 minutit ) enne söömist või joomist või teise ravimi võtmist. Kui te võtate Bonivat ainult kord kuus, võtke seda iga kuu samal päeval ning alati esimeseks.
Võtke iga doos terve klaasiga ( 6 või 8 untsit ) vett. Kasutage ainult tavalist ( mitte mineraalset ) vett Boniva tableti võttes. Ärge purustage, näärige või  imege Boniva tabletit. Neelake terve tablett.
Pärast Boniva tableti võtmist, järgnege hoolikalt neid instruktsioone:
Ärge lamage või poollamades istuge vähemalt 60 minutit pärast Boniva võtmist.
Ärge sööge või jooge midagi muud kui tavalist vett.
Ärge võtke mingit teist ravimit kui vitamiine, calciumit või antacidit vähemalt 60 minutit pärast Boniva võtmist. Parem võtke teisi ravimeid erineval päevaajal. Rääkige oma arstiga teiste ravimite võtmiseks doseerimise paremast tunniajast.
Selleks, et te oleks kindel teie seisundi parenemisel, teie luude mineraaltihedus peab olema regulaarselt testeeritud. Väga tähtis on see, et te ei jätaks vahele teie arstiga planeeritud visiite.
Boniva on üksainus ravimisprogrammi element, mis võib sisaldada ratsiooni muutmist, harjutamist, ning calciumi ja vitamiini lisandite võtmist. Järgnege oma ratsiooni, ravimistja harjutamist väga tähelepanelikult.
Hoidke Bonivat toatemperatuuril, kuivas ja jahedas kohas.

Mis juhtub kui ma jätan doosi vahele?

Kui te võtate Boniva Tablette kord päevas: Kui te unustasite võtta tableti esimesena hommikul, ärge võtke seda hiljem päeva jooksul. Oodake järgmise hommikuni ning võtke unustatud doos. Ärge võtke kaks ( 2 ) tabletti ühel päeval.
Kui te võtate Boniva tabletid kord kuus: Kui te unustasite ravimi võtta planeeritud päeval, võtke see esimesena päeval, millal teil see meelde tuleb. Pärast seda võtke ravimit alati planeeritud päeval. Kui teie järgmine planeeritud doosi aeg on vähem kui 7 päeva pärast, oodake seda ning jätke unustatud doosi maha. Ärge võtke kaks ( 2 ) täbletti ühe nädala jooksul.

Mis juhtub kui ma võtan doosi üle?

Otsige ettenägematu juhtumi meditsiiniabi juhul, kui te arvate, et võtsite liiga palju ravimit. Võtke klaasi piima ning kohe helistage mürga kontrollimiskeskusse või ettenägematu juhtumi abi. Ärge oksendage ning ärge lamage.
Boniva ülevõtmise sümptomideks võivad olla nauseea, südamevalu, kõhavalu, diareea, lihastekramp, tuimus või pakitsus, pinguldatud lihased teie näol, konvulsioonid, ärrituvus ning ebatavaline käitumine.

Mida ma pean vältima Boniva kasutamise ajal?

Ärge võtke mingit teist ravimit kui vitamiine, calciumit või antacidit vähemalt 60 minutit pärast Boniva võtmist. Parem võtke teised ravimid erineval päevaajal. Rääkige oma arstiga teiste ravimite võtmiseks doseerimise paremast tunniajast.
Vajate ettenägematu juhu meditsiinilist abi, kui teil on  mõni nendest allergilistest reaktsioonidest: täpid, raskenenud hingamine, näo, huulte, keele või kurgu paistetus. Helistage oma arstile kui teil on mõni nendest tähtsadestkõrvaltoimetest:

  • rinnavalu;
  • raskus või valu neelatamisel;
  • valu või põletamine ribide all või seljas;
  • uus või halvenenud südamevalu;
  • karm liigend, luude, või lihaste valu; või
  • lõualuu valu, tuimus või paistetus.

Mitte nii tähtsate kõrvaltoimete ilmumise juhul jätkake ravimi võtmist ning rääkige oma arstiga nendest kõrvaltoimetest:

  • teie silmade punastamine või paistetus;
  • diareea;
  • influentsa sümptoomid;
  • punastamine või paistetus kohal, kuhu ravim oli süstitud;
  • nauseea või kõhavalu; või
  • teie käte või jalgade valu.

See ei ole kõrvaltoimete täielik nimekiri ning teised võivad ilmneda ka. Öelge oma arstile teistest ebatavalistest või tüütavatest kõrvaltoimetest.

Missugused teised ravimid võivad Bonivale mõjuda?

Antatsiidid, lisandid, või ravimid, mis sisaldavad alumiiniumit, magneesiumit, rauda või teisi mineraale võivad segada teie keha Bonivat absorbeerimas. Kui te kasutate teisi ravimeid, ärge võtke neid vähem 60 minutit pärast Boniva võtmist.
Enne Bonivat kasutamist, öelge oma arstile, kui te kasutate ka aspirini või teisi NSAIDe ( mitte steroidsed anti-inflammatoorsed ravimid ) nagu celecoxib ( Celebrex ), diclofenac ( Voltaren ), diflunisal ( Dolobid ), ibuprofen ( Motrin, Advil ), indomethacin, ketoprofen ( Orudis ), ketorolac ( Toradol ), naproxen ( Aleve, Naprosyn ), piroxicam ( Feldene ), ja mud teised.
Mõned teised ravimid võivad Bonivale mõjuda. Öelge oma arstile kõikidest retseptidest ja ravimitest, mida te kasutate ( sh vitamiinid, mineraalid, herbaalsed tooted ning teiste arstidega välja kirjutatud ravimid ). Ärge alustage uue ravimi kasutamist enne oma arsti soovitust.