Puudub Eestis kehtiv müügiluba või meil ei ole andmeid veel

Excedrin

 

Excedrin

Üldnimetus: acetaminofen, aspiriin ja kofeiin ( Ah SEET a min oh lodu, ASP i rin ja KAF een ) Margitoote nimed: Anacin Advanced Headache Formula Formula, Excedrin, Genace, Goodys Extra Strength, Goodys Headache Powders

Mis on excedrin?

Excedrin sisaldab acetaminofeni, aspiriini, ja kofeiini kombinatsiooni. Acetaminofen on valuvaigisti ja palavikku vähendav. Aspiriin on narkootikumide grupis, mida nimetatakse salitsülaadid ( sa-LIS-il-ates ). See mõjub vähendades aineid kehas, mis põhjustavad valu, palavikku ja põletikku. Kofeiin on kesknärvisüsteemi stimulaator. See leevendab lihaste kokkutõmbed veresoontes, et parandada verevoolt.
Excedrini kasutatakse, et ravida valu, mille põhjus on pikaajaline peavalu, migreen, lihasvalu, menstruaalkrambid, artriit, hambavalu, tavaline külmetus või ninakinnisus.
Aspiriini tuleks kasutada südame ja veresoonkonna haiguste jaoks ainult arsti järelevalve all olles.
Samuti võib Excedrini kasutada ka teistel juhtumitel, mis ei ole märgitud selles ravi juhendis.

Tähtis informatsioon Excedriini kohta

Excedrini ei tohi anda lapsele või noorukile, kellel on palavik, eriti kui lapsel on gripi sümptomid või tuulerõuged. Aspiriin, mis on Excedrinis võib põhjustada rasket ja mõnikord surmaga lõppevat seisundit, mida nimetatakse lastel  Reye sündroom. Te ei tohi kasutada Excedrini, kui teil on  allergia acetaminofeni ( Tylenol ), aspiriini või kofeiini vastu, või kui teil on maksahaigus, mao või soolestiku verejooks, astma lugu või raske allergiline reaktsioon aspiriini või NSAID vastu ( mitte-steroidne põletikuvastane vahend ).
Ärge võtke Excedrini enne kui olete arstiga rääkinud kui te joote rohkem kui kolm alkohoolseid jooke päevas või kui teil on olnud alkohoolne maksahaigus ( tsirroos ). Teil ei tohiks kasutada acetaminofeni.
Küsige arsti või apteekri käest  kuidas tuleb Excedrini kasutada kui teil on astma või hooajaline allergia, palavik ja kaelakangus, maohaavand või valu, kõrvetised, verejooks või vere hüübimise häire, diabeet, või podagra.
Ärge võtke rohkem Excedrini, kui on soovitatav. Acetaminofeni üleannustamine võib põhjustada tõsiseid kahjustusi. Maksimaalne acetaminofeni kogus täiskasvanutele on 1 g ( 1000 mg ) annuse kohta ja 4 grammi ( 4000 mg ) päevas.
Lõpetage Excedrini kasutamist ja helistage oma arstile, kui teil on maksakahjustuse sümptoomid või mao ja soolestiku verejooks. Maksakahjustuse sümptomid on iiveldus, kõhuvalu, madal palavik, isutus, tume uriin, savi värvi väljaheide ja kollatõbi( naha või silma kollasus ). Mao verejookse sümptomid on  nõrkus või minestus, verine või tõrvakas väljaheide ja köha kui hakkab veri minema  või iiveldama, mis näeb välja nagu kohvipaksu.
Vältige alkoholi tarbimist samal ajal kui te kasutate Excedrini. Alkohol võib suurendada mao verejookse ohtu, kui võtate aspiriini, või maksakahjustusi, kui võtate acetaminofeni. Ärge kasutage ühtegi muud ravimid  köha, külmestuse, allergia, valu, menstruaalkrampide või palavikku vastu enne kui olete oma arstiga või apteekriga rääkinud. Paljud kombineeritud ravimid sisaldavad acetaminofeni ( mõnikord lühendatud "APAP" ), aspiriini, ja kofeiini. Kui te kasutate määratuid tooteid koos siis te võite kasutada liiga rohkem.

Enne Excedrini tarvitamist

Excedrini ei tohi anda lapsele või noorukile, kellel on palavik, eriti kui lapsel on gripi sümptomid või tuulerõuged. Aspiriin, mis on Excedrinis võib põhjustada rasket ja mõnikord surmaga lõppevat seisundit, mida nimetatakse lastel  Reye sündroom. Te ei tohi kasutada Excedrini, kui teil on allergia acetaminofeni ( Tylenol ), aspiriini või kofeiini vastu, või kui teil on:

  • hiljutises ajaloos mao või soolestiku verejooks;
  • maksahaigus;
  • astma või raske allergiline reaktsioon  aspiriini või mitte-steroidse põletikuvastase ravimi ( NSAID ) vastu , eriti "aspiriin triaadi sündroom"; või
  • kui teil on allergia NSAID vastu, näiteks Advil, Motrin, Aleve, Orudis, Indocin, Lodine, Voltaren, Toradol, Mobic, Relafen, Feldene ja teised.

Küsi arsti või apteekri käest kuidas kasutada Excedrini kui teil on:

  • astma või hooajalised allergiad;
  • palavik ja  kaelakangus;
  • maohaavand, kõrvetised või kõhuvalu;
  • verejooks või vere hüübimise häire nagu näiteks hemofiilia;
  • diabeet; või
  • podagra.

Kui te kasutate Excedrini peavalu ravimiseks, siis pöörduge arsti poole kui teil on:

  • peavalu nii halb, et te peate lamama;
  • peavalu, mis põhjustab iiveldust;
  • valu, mis tundub kõige halvemaks peavaluks teil on kunagi olnud;
  • peavalu, mis tundub erinevaks tavalisest peavalust;
  • igapäevane peavalu;
  • peavalu pärast köha, painutamise, sporti tegemist või pea kahju;
  • kui teil pole kunagi olnud migreeni ersti poolt diagnoositud; või
  • kui teil on esimene peavalu pärast vanust 50.

Aspiriin võib olla ohtlik sündimata lapse südamele, ja see võib ka vähendada sünnikaalu ning võivad tekkida teised ohtlikud tagajärjed. Rääkige oma arstiga, kui te olete rase või planeerite rasestuda samal ajal kui te kasutate Excedrini. Aspiriin, acetaminofen ja kofeiin võivad rinnapiimasse sisse tungida ning võivad kahjustada imetavat last. Ärge kasutage ravimit ütlemata arstile, kui toidate last rinnaga.

Kuidas ma pean Excedrini tarvitama?

Kasutage Excedrini täpselt nii nagu etiketil on kirjutatud või nagu nagu arst välja kirjutas teie jaoks. Ärge kasutage ravimit suuremas või väiksemas koguses ning ärge kasutage seda kauem kui soovitatav.
Ärge kasutage rohkem Excedrini, kui on soovitatav. Acetaminofeni üleannustamine võib põhjustada tõsiseid kahjustusi. Maksimaalne acetaminofeni kogus täiskasvanutele on 1 g ( 1000 mg ) annuse kohta ja 4 grammi ( 4000 mg ) päevas.Rohkem acetaminofeni kasutamine võib kahjustada teie maksa.
Kui te joote rohkem kui kolm alkohoolse joogi päevas, siis rääkige oma arstiga enne acetaminofeni kasutamist ja ärge kasutage rohkem kui 2 grammi ( 2000 mg ) päevas.
Võtke Excedrini terve klaasiga vett. Võtke ravimit koos toidu või piimaga kui teil tekib kõhulahtisus. Lõpetage Excedrini tarvitamist ja helistage oma arstile kui teie sümptomid ei parane, või kui nad muutuvad halvemaks sellel ajal kui te võtate ravimit.
Acetaminofen võib põhjustada mõnede uriini glükoosisisalduse testide valesid tulemusi. Rääkige oma arstiga, kui teil on diabeet ning kui te märkate muutusi oma glükoosisisalduses sellel ajal kui võtate ravimit.
Juhul, kui teil on vaja teha  mingit tüüpi operatsiooni,öelge kirurgile, et te võtate aspiriini.Võib olla tuleb lõpetada ravimi tarvitamist lühikese aja jooksul.
Hoida Excedrini toatemperatuuril soojusest ja niiskusest eemal.

Mis juhtub, kui unustan annuse?

Kuna Excedrin on sageli kasutatud ainult siis, kui on vaja, siis ei pea olema  spetsiaalset  annustamisskeemi. Kui kasutate ravimit regulaarselt, võtke unustatud annust sellel ajal, kui see teile meelde tuleb. Kui on juba järgmise annuse võtmise aeg, siis jätke vahelejäänud annust võtmata ja võtke ravimit järgmisel regulaarsel ajal. Ärge võtke rohkem ravimit, et kompenseerida vahelejäänud annust.

Mis juhtub, kui kasutan ravimit rohkem, kui on ettenähtud?

Pöörduge erakorralise arstiabi poole, kui te arvate, et olete kasutanud liiga palju seda ravimit.
Acetaminofeni üleannustamise esimesed märgid on isutus, iiveldus, oksendamine, kõhuvalu, higistamine ja segadus või nõrkus. Hiljemad sümptomid  võivad põhjustada valu teie ülemises kõhus, tume uriini, ja kolletunud nahka või silmavalgeid.
Excedrini üleannustamine võib ka põhjustada helinat kõrvus, peavalu, kõhulahtisust, peapööritust, rahutust, hallutsinatsioone, kiire või aeglast südame löögisagedust, või spasme ( krambid ).

Mida tuleks vältida Excedrini tarvitades?

Vältige alkoholi tarbimist samal ajal kui te kasutate Excedrini. Alkohol võib suurendada mao verejooksu ohtu kui te võtate aspiriini, või maksakahjustusi kui võtate acetaminofeni. Ärge kasutage ühtegi muud ravimid  köha, külmestuse, allergia, valu, menstruaalkrampide või palavikku vastu enne kui olete oma arstiga  või apteekriga rääkinud. Paljud kombineeritud ravimid sisaldavad acetaminofeni ( mõnikord lühendatud "APAP" ), aspiriini, ja kofeiini. Kui te kasutate määratuid tooteid koos, siis te võite kasutada liiga rohkem. Kontrollige etikette kõikidel ravimitel, mida te kasutate peale Excedrini, et näha, kas nad sisaldavad acetaminofeni, APAP, aspiriin või kofeiini.
Vältige NSAID kasutamist, näiteks ibuprofeen ( Motrin, Advil ), diklofenak ( Voltaren ), diflunisal ( Dolobid ), etodolak ( Lodine ), flurbiprofen ( Ansaid ), indometatsiin ( Indocin ), ketoprofeen ( Orudis ), ketorolak ( Toradol ), mefenamic hape ( Ponstel ), meloksikaam ( Mobic ), nabumeton ( Relafen ), naprokseen ( Aleve, Naprosyn ), piroksikaam ( Feldene ) jt.
Vältige kohvi, tee, cola, energia jookide või muid kofeiini allikaid kui kasutate seda ravimit. Nad võivad lisada sellele ravimile kofeiini kõrvaltoimeid.

Excedrini kõrvaltoimed

Kutsuge kohe meditsiinilise abi, kui tunnete mõnda allergilist reaktsiooni: nõgeslööve; hingamisraskusi; näo, huulte, keele või kõri turse. Lõpetage selle ravimi tarvitamist ja helistage oma arstile, kui teil on mõned nendest kõrvaltoimetest:

  • nõrkus või peapööritus;
  • must, verine või tõrvakas väljaheide;
  • köha kui hakkab veri minema  või iiveldama, mis näeb välja nagu kohvipaksu;
  • raske iiveldus, oksendamine või kõhuvalu;
  • punetus või turse;
  • madal palavik iivelduse, kõhuvalu, isutuse, tume uriini, savi värvilise väljaheide, kollatõbiga ( naha või silma kollasus );
  • palavik mis kestab kauem kui 3 päeva;
  • valu, mis kestab kauem kui 10 päeva; või
  • kuulamise probleemid, helin kõrvus.

Vähem tõsised Excedrini kõrvaltoimed võivad olla järgmised:

  • kõhulahtisus, kõrvetised;
  • tunnete end närviliselt või erutatud; või
  • magamis probleemid ( unetus ).

See ei ole täielik kõrvaltoimete nimekiri, võivad esineda ka teisi. Helistage arstile, kui Teil tekivad kõrvaltoimed. Te võite teatada saada kõrvaltoimetest FDA’st  1-800-FDA-1088.

Kuidas teised ravimid toimivad Excedriniga?

Rääkige oma arstiga, kui te kasutate antidepressante nagu tsitalopraam ( Celexa ) duloksetiin ( Cymbalta ), estsitalopraam ( Lexapro ), fluoksetiin ( Prozac, Sarafem, Symbyax ), fluvoksamiin ( Luvox ), paroksetiin ( Paxil ), sertraliin ( Zoloft ), või venlafaksiin ( Effexor ). Kui kasutate mõnda neid ravimitest koos aspiriiniga, siis võivad teil tekitada verevalumid või verejooks.
Enne Excedrini kasutamist, rääkige oma arstiga kui te kasutate mõnda järgmistest ravimitest:

  • vere vedeldi nagu varfariin ( Coumadin );
  • salitsülaadid nagu aspiriin, Backache Relief Extra Strenght, Novasal, Nuprin Backache Caplet, Doan's Pills Extra Strenght, Tricosal, ja teised; või
  • ravimid selle jaoks, et vältidaa vere hüübimist, nagu alteplaas ( Activase ), anistreplas ( Eminase ) klopidogreel ( Plavix ), dipyridamole ( Persantine ), streptokinaas ( Kabikinase, Streptase ), tiklopidiin ( Ticlid ) ja urokinas ( Abbokinase ).

See loetelu ei ole täielik, siin võib olla ka teisi uimasteid, mis võivad mõjutada Excedriniga. Öelge arstile kõikidest ravimitest, mida te tarvitate peale Excedrini. S.h. vitamiinid, mineraalid, taimsed tooted ja uimastid, ettenähtud teiste arstide poolt. Ärge alustage uue ravimi tarvitamist ilma teatamist sellest oma arstile.