Puudub Eestis kehtiv müügiluba või meil ei ole andmeid veel

Aldara

ATC Kood: D06BB10
Toimeaine: imiquimod
Tootja: Meda AB

Artikli sisukord

Aldara

Aldara on immuunvastuse modulaator. Seda kasutatakse näol ja peanahal aktiinilise keratoosi ravimiseks.

Mis on aldara

Aldara on immuunvastuse modulaator. Seda kasutatakse näol ja peanahal aktiinilise keratoosi ( seisund, mis on põhjustatud liigse päikese käes viibimise poolt ) ravimiseks.
Aldarat kasutatakse ka väiksema nahavähivormi, pindmise basaalrakulise kartsinoomi ravimiseks juhul, kui lõikus ei ole selleks kohane ravi.
Aldara leevendab ka suguelundite tüügastega kaasnevaid haigusnähte, mis ilmuvad keha välisel pinnal, kuid antud ravim ei ole raviks suguelundite tüügastele.
Aldarat võib kasutada ka teistel otstarvetel, mis ei ole siin välja toodud.

Oluline informatsioon Aldara kohta

Aldarat kasutatakse erinevat tüüpi nahaprobleemide ravimiseks, kaasa arvatud aktiinilise keratoosi, mis on üks nahavähi väike vorm, ja suguelundite tüügaste ravimiseks, mis ilmuvad keha välisele pinnale.
Aldara ei ole suguelundite tüügaste raviks ja see ei pruugi takistada nende levikut teilt teistele vaginaal-, anaal- või oraalseksi kaudu. Aldara kasutamise ajal võib teil tekkida uusi haiguskoldeid. Parimate tulemuste saavutamiseks kasutage ravimit täpselt nii kaua, kui seda on teile ette kirjutanud teie arst.
Peske käsi enne ning pärast Aldara kreemi kasutamist. Peske ka ravitavat nahapiirkonda ning laske sel enne ravimi peale kandmist vähemalt 10 minutit kuivada. Ärge kasutage Aldarat vigastatud, haavatud ega põletatud nahal. Enne antud ravimi kasutamist oodake, kuni eelpool nimetatud seisundid on paranenud. Vältige otsest kokkupuudet päikese või kunstlike UV kiirtega ( ultraviolettlambid või solaarium ). Imikvimood võib muuta teie naha päikesepaistele tundlikumaks ning tagajärjeks võib olla päikesepõletus. Kasutage päikesekaitsekreemi ( miinimum SPF 15 ) ning kandke kaitsvat riietust juhul, kui te peate väljas päikese käes olema.
Aldara ei kaitse selliste sugulisel teel levivate haiguste eest nagu klamüüdia, gonorröa, herpes, HIV, süüfilis ja trihhomonoos.
Kui te ravite Aldaraga genitaal- või pärakupiirkonda, siis vältige seksuaalvahekorda ajal, mil ravim on teie nahal. Aldara võib nõrgendada kummi, millest kondoomid ja pessaarid valmistatud on. Kui te kasutate kondoomi või pessaari raseduse vältimiseks, siis need vahendid võivad kummi nõrgenemise korral puruneda ning selle tagajärjeks võib olla planeerimata rasedus.

Enne Aldara kasutamist

Ärge kasutage Aldarat vigastatud, haavatud ega põletatud nahal. Enne antud ravimi kasutamist oodake, kuni eelpool nimetatud seisundid on paranenud.
Enne antud ravimi kasutamist öelge oma arstile, kui teil on transplantaat-peremehe-vastu haigus või kui te olete hiljuti saanud luuüdi siirdamist või nabaväädivere ülekannet. On võimalik, et te ei tohi Aldarat kasutada või teie puhul võib vajalik olla annuste täpsustamine või ravimise ajal spetsiaalsete testide läbiviimine.
FDA raseduskategooria C. Aldara võib sündimata lapsele kahjulik olla. Öelge oma arstile, kui te olete rase või plaanite ravimise ajal rasedaks jääda. Kui te ravite Aldaraga genitaal- või pärakupiirkonda, siis vältige seksuaalvahekorda ajal, mil ravim on teie nahal. Aldara võib nõrgendada kummi, millest kondoomid ja pessaarid valmistatud on. Kui te kasutate kondoomi või pessaari raseduse vältimiseks, siis need vahendid võivad kummi nõrgenemise korral puruneda ning selle tagajärjeks võib olla planeerimata rasedus. Ei ole teada, kas antud ravim imendub rinnapiima või kas see on rinnaga toidetavale lapsele kahjulik. Kui te toidate last rinnaga, siis ärge kasutage antud ravimit ilma arstiga nõu pidamata. Ärge kasutage antud ravimit lapsel, kes on noorem kui 12 eluaastat. Aldara on mõeldud suguelundite tüügaste ravimiseks patsientidel, kes on vähemalt 12 aastat vanad. Kõik teised antud ravimi kasutusviisid on mõeldud vaid üle 18 aasta vanustele täiskasvanutele.

Kuidas Aldarat kasutada?

Kasutage Aldarat täpselt nii nagu seda teile ette kirjutati. Ärge kasutage ravimit suuremates kogustes või pikema aja jooksul kui on soovitatud. Järgige juhiseid ravimi infolehel. Antud ravimi kasutamine liiga suurtes kogustes või selle kasutamine liiga pika perioodi vältel võib suurendada tõsiste nahaärrituste tekkimise riski.
Enne Aldara kasutamist peske oma käsi ja ravitavat nahapiirkonda. Laske nahal enne ravimi peale kandmist vähemalt 10 minutit kuivada. Alati peske oma käed ka pärast ravimi pealekandmist. Ärge kasutage antud ravimit vigastatud, haavatud ega põletatud nahal. Enne Aldara kasutamist oodake, kuni eelpool nimetatud seisundid on paranenud.
Aldarat kasutatakse tavaliselt 2 kuni 5 korda nädalas kuni 16 nädala jooksul. Aldara kasutamine sõltub sellest, missugust seisundit ravitakse.
Aktiiniline keratoos:
Kasutage Aldarat 2 korda nädalas ( näiteks esmaspäeval ja neljapäeval või teisipäeval ja reedel ). Määrige kreem ühest pakendist ravitavale piirkonnale ning hõõruge seda nii kaua, kuni see täielikult nahka imendub. Üksik ravitav piirkond ei tohiks olla suurem kui 2-tolline ( ca 5 cm ) nelinurk. Kasutage ravimit enne magamaminekut ning jätke see peale 8 tunniks. Hommikul peske ravim vee ja õrna seebiga maha.
Pindmine basaalrakuline kartsinoom:
Kasutage Aldarat 5 korda nädalas ( näiteks esmaspäevast reedeni ). Määrige kreem ühest pakendist ravitavale piirkonnale ja nahale selle piirkonna ümbruses ning hõõruge seda nii kaua, kuni see täielikult nahka imendub. Kasutage ravimit enne magamaminekut ning jätke see peale 8 tunniks. Hommikul peske ravim vee ja õrna seebiga maha.
Suguelundite tüükad:
Kasutage Aldarat 3 korda nädalas ( näiteks esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel ). Määrige kreem ühest Aldara pakist ravitavale piirkonnale ning hõõruge seda nii kaua, kuni see täielikult nahka imendub. Ärge katke ravitavaid nahapiirkondi mistahes tüüpi plastiksidemetega ning vältige nailonist aluspesu kandmist. Võite kanda ravitaval nahapiirkonnal puuvillast marlit või aluspesu. Kasutage ravimit enne magamaminekut ning jätke see peale 6 kuni 10 tunniks. Siis peske ravim vee ja õrna seebiga maha.
Kui ravite suguelundite tüükaid ümberlõikamata peenise eesnaha all, siis lükake eesnahk tagasi ning peske seda enne Aldara kasutamist õrna seebi ja veega. Puhastage seda piirkonda ravi ajal iga päev. Ravides suguelundite tüükaid tupe piirkonnas, vältige kreemi sattumist tundlikumatele sisemistele tupenaha kihtidele. Selle tagajärjeks võib olla vaginaalne paistetus või ärritus ning valulik urineerimine.
Aldara ei ole suguelundite tüügaste raviks ja see ei pruugi takistada nende levikut teilt teistele vaginaal-, anaal- või oraalseksi kaudu. Aldara kasutamise ajal võib teil tekkida uusi haiguskoldeid. Parimate tulemuste saavutamiseks kasutage ravimit täpselt nii kaua, kui seda on teile ette kirjutanud teie arst.
Kõik seisundid:
Et olla kindel antud ravimi tõhususes teie seisundi ravimisel, võib vajalik olla teie naha regulaarne kontroll. See on eriti oluline sel juhul, kui teie nahal esineb tõsisem reaktsioon ravimile. Ärge jätke vahele ühtegi kokkulepitud arsti külastust. Kui teie naha seisund ei parane või see muutub ravimise ajal halvemaks, siis võtke ühendust oma arstiga.
Ärge kasutage Aldarat selliste nahaprobleemide ravimiseks, mis pole arsti poolt üle vaadatud. Ärge jagage antud ravimit kellegi teisega, isegi siis mitte, kui neil esinevad samasugused sümptomid nagu teil.
Iga Aldara pakend on mõeldud vaid ühekordseks kasutamiseks Visake pakend pärast ühekordset kasutamist ära, isegi siis, kui selles on ravimit veel alles. Kui te ravite korraga rohkem kui ühte nahapiirkonda, siis küsige oma arstilt, mitu pakendit  teil on vaja kasutada.
Hoidke Aldarat toatemperatuuril eemal niiskusest ning kuumusest. Hoidke iga pakend suletuna kuni olete valmis seda kasutama.

Mis juhtub annuse vahelejäämise korral?

Jätke vahelejäänud annus võtmata ning oodake kuni järgmise korrani, mil magama lähete, et ravimit kasutada. Ärge võtke lisakogust ravimit, et vahelejäänud annus tasa teha.

Mis juhtub üleannustamise korral?

Otsige meditsiinilist abi kui arvate, et olete antud ravimit liiga palju tarvitanud.
Aldara üleannustamise sümptomiteks võivad olla tõsine nahaärritus, hõljumise tunne või minestamine.

Mida tuleks Aldara kasutamise ajal vältida?

Vältige Aldara sattumist silma, suhu ja ninasse või huultele. Ärge pange kreemi pärakupiirkonda, tuppe või ureetrasse. Kui see satub mõnda eelpool nimetatud piirkonda, peske veega. Ärge kasutage Aldarat päikese- ja tuulepõletatud, kuival, lõhenenud, ärritatud või vigastatud nahal. Vältige otsest kokkupuudet päikese või kunstlike UV kiirtega ( ultraviolettlambid või solaarium ). Aldara võib muuta teie naha päikesepaiste suhtes tundlikumaks ning tagajärjeks võib olla päikesepõletus. Kasutage päikesekaitsekreemi ( miinimum SPF 15 ) ning kandke kaitsvat riietust juhul, kui te peate väljas päikese käes olema.
Imikvimood ei ole ravi suguelundite tüügastele ja see ei kaitse selliste sugulisel teel levivate haiguste eest nagu klamüüdia, gonorröa, herpes, HIV, süüfilis ja trihhomonoos.
Aldara kõrvaltoimed
Otsige meditsiinilist abi juhul, kui teil esineb mõni järgnevatest allergilise reaktsiooni sümptomitest: nõgestõbi; hingamisraskused; näo, huulte, keele või kõri paistetus. Peske ravim maha ning võtke kohe ühendust oma arstiga, kui teil tekib raske nahaärritus, näiteks tõsine sügelus, põletus, eritus, veritsus või muutused nahas seal, kuhu ravimit on kantud.
Vähem tõsised Aldara kõrvaltoimed võivad olla:

  • kerge nahaärritus, kuivus, ketendus, kärnad, punetus või naha paksenemine kohtades, kuhu ravimit kanti;
  • muutused ravitud naha värvuses;
  • palavik, külmavärinad, valud kehas, lümfisõlmede paistetus, gripisümptomid;
  • vesine või kinnine nina, köha, kurguvalu;
  • peavalu, seljavalu, lihasvalu; või
  • diarröa, maoärritus.

Antud nimekiri kõrvaltoimetest pole täielik ning teisi võib tekkida. Rääkige oma arstile mistahes ebatavalistest või häirivatest kõrvaltoimetest.

Millised teised ravimid mõjutavad Aldarat?

On ebatõenäoline, et teised ravimid, mida te võtate suu kaudu või süstite, mõjutavad välispidiselt kasutatavat Aldarat. Kuid paljud ravimid võivad olla teineteise suhtes vastasmõjulised. Rääkige oma arstile kõikidest retsepti- ja käsimüügiravimitest, vitamiinidest, mineraalidest, taimsetest toodetest ja teiste arstide poolt välja kirjutatud ravimitest, mida te kasutate. Ärge alustage uue ravimi kasutamist ilma oma arstiga nõu pidamata.

EPAR CHMP Novonorm, INN-repaglinide 14.00 Normal 0 false false false RU X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Обычная таблица"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}